BMW 540i xDrive Touring (2018)

BMW 540i xDrive Touring (2018)

Uitvoering540i xDrive Touring
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2024
Lezerswaardering: 57%Keuze van de redactie

Het gevoel gevolgd

Nu het Volvo verhaal eindelijk achter me ligt (zie review van de CC D4) kon ik op zoek naar iets anders. Dat het geen Volvo meer zou worden was wel duidelijk. Het is natuurlijk ook voor een groot gedeelte pech.. maar toch. De klik is wel weg nu.
Ik heb best lang nagedacht over wat het nu moest worden. De eerste gedachte was een BMW 540i Touring.
Ik had al proefgereden in een volle 540i Touring in oktober. Heerlijk ding.
Maar er kwam nog een Kuga voorbij. De nieuwe mag 2200 kg trekken en de caravan is zwaar.
Verder weer een CX5 AWD 194 bekeken. Deze had ik al eens. Zeer goede auto. Alleen het echte beleven ontbrak bij beide.
De Audi A6 ook bekeken . Net als een MB E classe. Beide leggen het af tegen de 540 op rij eigenschappen en interieur. De Audi is me te digitaal en de MB te oudbollig.

Nu zijn de meeste 540i Touring best karig uitgevoerd of hebben veel gelopen. Daarbij waren ze nieuw niet goedkoop. Adaptive CC en HUD waren in de zoektocht noodzakelijk. Het B&W systeem een must en het panoramadak en 360 camera meegenomen.

Tijdens een roadtrip in de Eifel met de Mustang zag ik er een staan die voldeed en binnen het budget viel.
De km van 62200 en de kleur (carbonschwartz) spaken in het voordeel en B&W gaf de doorslag om eens te gaan kijken.

De auto bleek in consignatie te worden verkocht. Geen garantie dus. Hij zag er prima uit en reed ook top. Ondanks de versleten winterbanden op de 19 inch.
Het leuke was dat de auto uit Nederland kwam. Verkocht door Renova in Tilburg in 2018 en geleased tot 2022 door 1 persoon. Geëxporteerd in 2022 met 46k op te teller. Geen rara dingen. De Duitse eigenaar heeft er toen in 2 jaar (aantoonbaar) 16k bijgedraaid.
Op 23 mei 2024 heb ik de auto op kurtzzeitkenzeichen naar de Nederlandse grens gereden en met eendagskenteken vanaf de grens naar de RDW in Elsloo gereden. Daar een herinvoer gedaan en doorgereden naar huis. Hij krijgt het originele kenteken weer terug. Wel met een eentje helaas.

Dat reed heerlijk. Snel en comfortabel. Alle luxe en stil. Geluid echt top. Wat een auto.
Deze 270 km heeft gedaan met 1 op 12 ongeveer.

De BPM gedaan middels een tegenbewijs taxatie. Dit scheelt aanzienlijk. Het duurt helaas wel wat langer daardoor. Ook PostNL is niet meer wat het geweest is.
Wachten was zowiezo niet mijn sterkste kant.
Hopelijk morgen de platen erop en rijden maar.

Er komt nog een originele trekhaak onder en 20 inch . 759 individuel.

Al met al een erg gelukkig mens. Kopen in Duitsland is , als je de tijd hebt en goed kan zoeken, een voordeel in zowel prijs als kwaliteit.

Volgend deel van de review zal meer uitweiden over de rijeigenschappen en de aanwezige opties.

Italië 2024

Zoals beloofd een wat uitgebreidere review over het rijden en de opties.
De 20 inch 759i velgen staan ‘m goed. Maar zorgen wel voor meer onrust op oneffenheden.

De B58 is een pareltje. Wat een souplesse en rust in de aandrijflijn. Altijd vermogen en schakelen gaat zonder schokken. Tussen de 120 en 180 loopt ie geweldig

Ik heb er nu 5000 km mee gereden en de ervaringen qua rijgedrag zijn zeer positief. Veel gevoel in bochten en hij plaatst zich zeer goed.

Het zitten is nu prima. Ik heb lang moeten zoeken naar de juiste instellingen. De verwarming is goed maar de verkoeling heb je echt niets aan.

Climate controle is goed. Helaas geen stuurverwarming en standkachel.

Dan heb je nog de soft close Doors. Zeldzaam nutteloos dit. Werkt mooi hoor.. maar iedereen gooit die deur toch dicht. Als ik dit probeer uit te leggen aan mijn vriendin…. Tja. Je kunt je er iets bij voorstellen.

HUD is echt goed. Beter als in de Volvo. Helder en alle relevante info op je voorruit.
B&W is ook hier weer top. Verlichting is echt mooi gemaakt en het geluid, na enige instelling, is top .
Open dak is altijd lekker. En met de hemel dicht is ook echt stil van binnen

Het infotainment is echt top. Zeer eenvoudig te bedienen en prima afleesbaar. Ik heb het connected booster pakket afgesloten. Dan heb je weer en nieuws bij de verkeersupdates. Apple carplay lijkt met waze de betere optie.
Hij lijkt niet altijd alle files te zien soms geeft ie wat onlogische voorstellen.

Ruimte is overal gewoon goed. Het is ook een flinke auto natuurlijk

De rammel die erin zat toen ik ‘m kocht bleek een losse speaker in het plafond te zijn.
Olie verbruikt ie niet.

Verbruik zonder caravan is 1 op 11 ongeveer. Ben ik tevreden mee.
Met caravan is het 1 op 6,7. Toch best fors

Al met al een heerlijk ding war er ook nog eens geweldig uitziet.

Fijn luxe paard

De BMW gaat lekker. Hij heeft in november een beurtje gehad. Niet bij de dealer maar bij een specialist. Alles is tip top. Op een kleine schade na dan. Volgende week komen de zomerbanden er weer op. De winterbanden ben ik minder over te spreken. Best wat lawaai boven de 100 en een ligt trillinkje.
In de zomer rijdt ik veel motor en dan loopt de BMW wat minder kilometers. De voorruit is wel versleten. Er staan best wat krassen in. Verbruik is 1 op 10,5 ongeveer. Geen goedkope vrind. Maar ja… dat wist ik . B&W is en blijft geweldig. Ik draai nu weer cd ‘s. Kwaliteits verschil tussen streamen en cd is groot. En dat hoor je alleen met top speakers.

Van het voorjaar met sleurhut eerst naar Normandië en in de zomer naar De Italiaanse meren. Daarna weer een updat.