BMW 530d Touring High Executive (2012)
Uitvoering | 530d Touring High Executive |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Kan niet wachten
Zoals reeds aangekondigd in mijn review van de Audi A6 heb ik een BMW 530 d aangeschaft. Een klein beetje vooruitlopend op de oplevering die geplanned staat in week 16 hierbij alvast een klein overzicht van de uitvoering. Het is wel een hele lijst maar ik wilde hem jullie niet onthouden. Zodra er foto's zijn plaats ik deze erbij.
Opties:
-Kleur: saphirzwart metallic
-Leder: leder dakota zimtbraun
-High executive uitvoering
-Rijbelevingstoets
-19 inch velgen V-Speiche 331
-Automatische sporttransmissie met stuurschakeling
-Automatisch openen/sluiten achterklep
-Trekhaak met elektrisch wegklapbare kogel
-Glazen panoramadak
-Sportstoelen met elektrische lendesteun
-Elektrisch verwarmbare achterzetels
-Interieurlijsten aluminium fijngeslepen
-Hifi actief luidsprekersysteem
-USB audio-aansluiting
-M sportstuurwiel
-M sportonderstel
-Buitenspiegel elektrisch inklapbaar, automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels
-Uitgebreid verlichtingspakket
-Individual extra getint glas achter
-Individual hemelbekleding anthrazit
-Dakdraagsysteem aluminium zijdeglans
-Grijze baan in voorruit
-4 zone airco
-Icable media
-Uitbreiding instrumentenpaneel
-Rubber matten voor en achter
Over de punten comfort, prestaties etc. kan ik nog niets zeggen maar die moet ik invullen anders wordt deze review niet geplaatst. Wordt t.z.t. bijgewerkt.
Ik kan niet wachten op de oplevering!!
Freude am Fahren, voor mij nog niet!!
Na lang wachten werd dan eindelijk de nieuwe auto twee weken geleden afgeleverd. Alles ziet er perfect uit en na de oplevering kon ik niet wachten om te gaan rijden. De eerste week reed de auto heerlijk, maar viel mij wel op dat de automaat bij lage snelheden, rond de 20 kmh, wat hakkelde en een licht bonkend geluid maakte. Dit heb ik niet meer waargenomen en dacht dat dit aan het feit lag dat alles nog moest worden ingereden. Totdat afgelopen dinsdag de auto bij het uitrijden op een afrit erg abrupt "afremde" en moeizaam optrok. Na nog een heel klein stukje te zijn doorgereden gingen alle alarmbellen af op het dashboard en bleken er transmissie problemen te zijn. Sinds die dag staat de auto bij de dealer en is het wachten op onderdelen die uit Duitsland moeten komen. Voorlopig is de lol van de nieuwe auto er heel sterk af en ik hoop dat dit geen voorbode is van nog meer problemen.
Zodra de auto terug is zal ik er foto's bij plaatsen want daar is nog geen tijd voor geweest.
Nog niet klaar!!
Even een update met betrekking tot mij vorige ervaring met de versnellingsbak. Ik zit nog steeds te wachten totdat de auto klaar is. Naar alle waarschijnlijkheid is dat deze week. In eerste instantie dacht men in Munchen dat het de megatronic zou zijn, dus deze is gemonteerd. Software geupdate en proefrijden. Bij het proefrijden bleek de bak niet verder te gaan dan de derde versnelling, dus dit was niet het hele probleem. Er is nu een volledig nieuwe bak besteld in Munchen maar daar zijn er maar 4 op voorraad. Hopen dus dat de mijne erbij zit. Ik ben nu ruim drie weken in het bezit van een nieuwe auto waarvan hij er al ruim twee van in de garage staat te wachten op onderdelen. Belachelijk dat een bedrijf zoals BMW niets op voorraad blijkt te hebben en dat het zo lang duurt voordat er uiteindelijk geleverd gaat worden. Vanuit Munchen naar Nederland duurt minimaal 4 dagen. Met mijn vorige Audi had ik in die tijd wel 8 keer op en neer kunnen gaan. Ondanks dit moet ik wel zeggen dat de dealer er alles aan doet maar deze is ook afhankelijk van de toeleveringen.
Eindelijk
Nu bijna 2 weken in de garage gestaan te hebben heb ik mijn auto weer terug na de vervanging van de hele versnellingsbak. De auto werd op mijn werk afgeleverd door de dealer. Ik was dan ook erg blij dat ik mijn eigen auto weer terug had. Jammer van de valse start maar dat ga ik hoop ik snel vergeten. Ik ben intussen een kleine 2500 km verder en ik moet zeggen het rijdt super. Als je maar naar het gaspedaal kijkt lijkt het wel een raket en dat super stil. De Audi die ik hiervoor had kan hier niet aan tippen. Zelfs boven de 160 km/u blijft hij versnellen en dat heel makkelijk. Dit dan nog gewoon in de comfort stand, als je de sport of sport + stand gebruikt weet je helemaal niet wat er gebeurd. Ik heb wel het waarschuwingssignaal op 160 gezet maar dat mag wel wat harder afgaan. Je merkt er niets van namelijk dat je zo snel zo snel te hard gaat. Als je de sport stand inschakeld voel je ook dat de auto straffer wordt en met name in de bochten veel strakker gaat. Alles maakt tot nu toe een zeer prettige, degelijke en comfortabele indruk. Het i-drive werkt makkelijk, alhoewel dat even wennen is na een Audi.
Vakantie ervaring
Ik heb het "freude am fahren" deze zomer kunnen ervaren. Op onze vakantie naar Spanje een kleine 3500 km gereden zowel op de autoroute als op provinciale wegen. In een woord super. Na een dag in de auto zitten stap je net zo fris uit als dat je 's-ochtend instapte. Ook na een terugreis van ca. 1500 km in een stuk. De auto rijdt zeer makkelijk en is wanneer nodig bloedsnel en dat alles zeer makkelijk en stil.
Ook het verbruik over de hele reis is mij zeer meegevallen ondanks dat er een dakkoffer mee ging. Het gemiddelde verbruik was 7,2 op 100 km bij een gemiddelde snelheid van 110 km/hr over 3500 km afwisselende wegen. Dus ook in de stad meegerekend.
Update
Het heeft even geduurd om een update te maken. Eigenlijk is er ook niet veel te melden over de BMW. Het is in 3 woorden "Freude am Fahren".
Iedere ochtend is en blijft het een feest om in de auto te stappen. Het aantal kilometers zal misschien volgens enkele lezers tegenvallen maar omdat ik tegenwoordig veel met het vliegtuig ga, zowel zakelijk als privé, vliegen de kilometers er niet meer zo snel op. Maar als ik dan afstanden moet maken binnen Nederland of België gaat dat super comfortabel en veelal met snelheden die ongemerkt boven de toegestane liggen. Gaat allemaal probleemloos en met een gemiddeld verbruik van 1:14. Ik weet dat dit zuiniger kan maar mijn rechtervoet en de mede weggebruikers werken niet mee. Vooral de rijders met fietsen achterop die het zo goed voor een ander weten hoe snel je mag.
Ingeruild
In het begin wat problemen met de versnellingsbak gehad maar daarna is het 3 jaar lang een zeer betrouwbare en fijne auto geweest. Het is de eerste auto die ik ingeruild heb en dacht waarom. Want er mankeerde niets aan, geen deuk of kras of een rammeltje. Dat was bij de Audi's wel anders Kortom "freude am fahren".
Nu in het bezit van weer een 530d maar dan de met M-pakket, High executive pakket etc.
Review volgt.