BMW 530d Executive (2003) #3
Uitvoering | 530d Executive |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Geweldige mooie auto, zeer comfortabel, uitermate sterk met zijn 500 Nm (de caravan trekken van 1500 kg is geen enkel probleem ook niet in de bergen ) en waanzinnig snel, hij blijft gaan. Ook de binnenruimte is helemaal top.
Ik vind hem tevens redelijk zuinig met de brandstof omspringen, de bordcomputer geeft aan 14,4 Km per liter 1:14,4 dus. Niet gek want ik rij altijd 130-140, wel veel snelweg overigens. Met de caravan erachter 1:10 (ook niet gek).
De niet neerklapbare achterbank vind ik wel lastig en tevens het ontbreken van bekerhouders (is optie!) in de auto en wat te denken aan een opbergvakje voor je zonnebril! wat ontbreekt.
In de opbergvakjes die er wel zijn kun je overigens ook niets leggen want bij flink wegtrekken bij het stoplicht vliegen ze direct leeg. (Hier hadden ze een opstaand randje of klepje moeten maken.)
Bleutooth verbinding met de Nokia telefoon werkt voortreffelijk, nog nooit zo’n goeie carkit gehad.
Vervelend en irritant is het krakende geluid van de deurrubbers, deze zijn al een keer vernieuwd en 2 x behandeld, maar het is dan een paar weken weg maar daarna is het weer terug. Dit zou niet mogen bij een auto van dit caliber ! Dealer Kalsbeek Schiedam geeft dit probleem toe maar kan er blijkbaar niet veel mee.
Een nieuwe navigatie DVD van 2006 is niet zomaar te gebruiken, alle software van de auto moet geupdated worden !! 2 dagen in de garage gestaan ! (iedere keer liep de update vast omdat er eerst een schakelaartje vervangen moest worden waarin waarschijnlijk een bug zat)tevens de Schakelcentrum tunnelconsole vervangen.
Auto is afgelopen weken 3 x in de garage geweest voor het schokkerig optrekken en schokkerig gevoel bij afremmen tussen de 30-40 km/h men heeft de cardanrubbers e.d. en koppelomvormer al vervangen maar het probleem is er nog steeds.
Volgende week moet de auto weer een paar dagen naar de garage zodat ze met iemand van BMW Nederland de oorzaak kunnen opsporen!
10-2006 BMW heeft er een nieuwe versnellingsbak onder gehangen + alle aandrijfrubbers vervangen. Probleem opgelost en klaase onder garantie !! gelukkig
Vorige week tevens nw ruitenwissers laten monteren (2 x € 21,- + € 6,- opzetten excl btw! + nw koplamp lampje) jajaja BMW prijzen, maar ja dan heb je ook wat.
13-02-2007 iedere keer gaat de airco van de automatiche stand af, van Rotterdam tot Eindhoven heb ik hem ca 13 x opnieuw aan moeten. Ook werkt de automatiche aan/uit koplampverlichting niet mee (blijft alleen aan).
1-12-07 Ik heb hem verkocht (had inmiddels 187000 km gelopen en was nog prima in orde) en een 535d teruggekocht, wow wat een bak, ik zal een nieuwe review hiervan maken.