BMW 530d (2004)

autoreview

BMW 5-serie
BMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serie - interieurBMW 5-serie - interieurBMW 5-serie - interieur

Signalement

Uitvoering530d
Versnellingen6, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf30.560 km
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 12%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Na een toch niet probleemloze E39 525d, hebben we toch terug een BMW aangeschaft, de uiteindelijke balans was niet negatief genoeg om elders eens te proberen...

Eerste bevinding: snel! Nog nooit is er zo een rappe auto hier in huis gehaald, druk op het gaspedaal wordt onverbiddelijk gevolgd door een brutale duw in de rug. Deze auto is volgens mij op de ’Autobahn’ ontworpen, 200km/u bij 3000 o/m, met een ongekende stilte aan boord! 235km/u gaat moeiteloos, en als je aandringt zit er zelfs 250km/u op de klok in. Op de autosnelweg is in het belgenland de cruise-control dus ten sterkste aan te raden voor je rijbewijs.

Het onderstel: de combinatie van sportophanging met 245/45 ZR17 (ondertussen 245/40 ZR18) is voortreffelijk. Het geheel is niet te hard en houdt de rolneigingen netjes in toom. Ook het ’active steering’ vind ik wel een leuke optie. Volgens vele bladen nutteloos op circuit, maar dat is nu ook niet echt de roeping van een reisberline...

Minder is dan weer de automaat, volgens vele magazines één van de beste op de markt (buiten Mercedes met zijn 7g-tronic), maar toch vind ik dat hij soms onlogisch schakelt. Wil je iemand snel voorbij en de motor draait bijvoorbeeld rustig 2000 toeren in 3de, kan hij met 500nm er gerust zo als een trein voorbij. Toch schakelt hij terug en laat hij de motor 4000 toeren janken, totaal nutteloos! Ook de steptronic-functie laat je algauw links liggen, de electronica heeft toch altijd het laatste woord... Geef mij maar een goede handbak, daar is BMW nog altijd het beste in!

De binnenruimte: met rasse schreden op vooruit gegaant tov de E39. Achteraan is er nu VOLDOENDE beenruimte voor een wagen uit die klasse. Het interieur vind ik minder geslaagd dan in de E39, maar valt al bij al heel goed mee eens je er aan gewend bent. De wagen is voorzien van een aantal opties die het leven aan boord aangenamer maken. Zo zijn de verwarmde zetels in de winter een zaligheid (met via I-drive een warmtebalansregeling tussen zit en leuning) en geeft het binnenverlichtingspaket binnenin een gezellig sfeertje.

PROBLEMEN

+/- 60 000 km: Zetelverwarming had plek in leder gebrand. Hersteld & zetel opnieuw overtrokken in garantie, bleek productiefout te zijn die bij heel wat 5-reeksen voorkwam..

94 600km: De automatische ruitenwissers slaan totaal tilt. Ze wissen interval bij hevige regenval en maximum bij lichte regen... Soms blijven ze gewoon in het midden op de ruit staan en moet je de wagen volledig afzetten wil je ze aan de praat krijgen, tof op de Autobahn... Heel het systeem & bekabeling moet vervangen worden, gelukkig geheel onder garantie.

Ongelofelijk zuinig, bij 90% snelweggebruik bedraagt het verbruik momenteel 7,2l/100km! En dat voor 211pk..

181 000km: door een spijtig ongeluk Total loss... Gelukkig raakte niemand gewond!

4,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens