BMW 525d Touring High Executive (2004)

BMW 5-serie Touring
BMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie - interieurBMW 5-serie - interieurBMW 5-serie - interieur

Uitvoering525d Touring High Executive
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Wat mij bevalt is de stille en soepele motor, het weggedrag is superieur door het optionele actieve onderstel en de optionele active front steering. Ook het panoramadak is een prachtige optie en de automaat is fantastisch. I-drive is na enige gewenning goed mee om tegaan en na enige tijd wil je niet anders. Het gezeur van journalisten over I-drive kan ik dan ook niet delen. In de dagelijkse praktijk wijzig je niets aan je instellingen, de climate control is volautomatisch en de zenders op de radio stem je af via een knop op het stuur.
Wat mij echter enorm tegenvalt is de afwerking van het interieur, goedkoop broodtrommeltjesplastic op het dashboard en ook op andere plekken. Dit doet enorm af aan het kwaliteitsgevoel, temeer omdat de auto niet vrij is van bijgeluiden in het interieur. Al met al is een 3tje van de vorige generatie beter afgewerkt en zijn de gebruikte materialen mooier en solider. Jammer, want als je zoveel uitgeeft aan een auto, krijg je bij Audi veel meer het gevoel dat de prijs/prestatieverhuoding in balans is bleek na een proefrit in een A6 Avant.

Electronica problemen hebben mij tot nu toe 3 maal een niet geplande gang naar de dealer laten maken. Deze dealer heeft overigens een geweldige service ten toon gespreid en dat is dan weer heel positief.