BMW 525d Touring Executive (2004) #2
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 1 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Deze auto gekozen na de diefstal van mijn Audi 2.5 TDI Quattro Avant. Ik had geen zin in nog een Audi en maakte naar lang wikken en wegen de overstap.
Vergeleken met de Audi zit er in de BMW een nieuwe generatie dieselmotor die aanmerkelijk minder lawaai, meer koppel en een soepel loop hebben. Mede door de goed schakelende 6bak kom je nooit vermogen tekort. Bij snel terugschakelen heeft de versnellingsbak de neiging zich te vergissen hierdoor hoor je soms een forse klap. Door de servotronic is de besturing zeer prettig en merk ik nu wat ’Freude am Fahren’ is.
Het i-drive is na 13 maanden nog steeds erg wennen. Dit is voor mij een reden nooit meer een BMW te kopen. Ik ben gek op gadgets en kan goed met computers omgaan maar om van de radio naar de cd te komen kan het maar zo zijn dat je 6 handelingen moet verrichten. Het systeem is ’over the edge’ en wil teveel in één. Ik verlang naar een knop waar radio, telefoon, navi Of cd op staat en niet schuiven, draaien, en duwen. Ok wil je ’s morgens niet telkens weer je hetzelfde te moeten doen om een bepaald scherm voor ogen te krijgen.
Het NAVI PROF systeem werkt (zeker na de laatste up-date met perspective) geweldig. (als het eenmaal met i-drive in ingesteld).
BMW Dealer is zeer goed en lost alles prima op.
Aanvulling: deze auto in september 2005 weer verkocht omdat de motor een sterke rammel vertoonde tijdens de stationairloop in de drive. Dit ergelijke geluid bleef aanhouden en was ook door de dealer niet uit de motor te halen. Hun reactie was dat alle 525d dit hebben en het inherent is aan het type motor. Mijns inziens onacceptabel. Na het proefrijden in een (gebruikte) 530d was ik verkocht. De 525d is een sportieve diesel maar de 530d is een sportwagen met een dieselmotor. Je voelt echt verschil van 25%meer koppel en 45pk meer. Toch maar even doorsparen of gewoon niet in een 530d rijden, dan merk je het ook niet.
electronica:
dashbordverlichtingvalt uit
navigatie systeem valt uit
computer is alle radiostations en settings kwijt
deuren vergrendelen na het wegrijden niet meer automatisch
terugroepacties
up-grades van de software
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

BMW 5-serie BWJ 2004 520i 170 PK Executive AUTOMAAT | ELEKTR. STOELEN | NAVI | AIRCO | CRUISE | LMV
- 2004

BMW 520i Executive DAK Stoelverwarming Volledig onderhouden NEW APK