BMW 525d High Executive (2005)
Uitvoering | 525d High Executive |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na enkele BMW's 3 serie, die allen zorgden voor probleemloos rijplezier, stapte ik in 2002 over naar de Audi Allroad. Puur voor de looks, ik vond hem erg mooi. Al snel begon de gevoelloze besturing echter te irriteren alsmede het luidruchtige gekletter van de diesel. Echt raar in zo'n auto. Niettemin drie probleemloze jaren gereden, maar dat het daarna weer een BMW moest worden stond vast.
Mijn keus viel op de 525d High Executive Automaat, met leer en open dak, en wat een verschil...soepele stille motor, weer het ouderwetse rijplezier terug. Ook deze auto stond op de nominatie na een jaar of drie vervangen te worden maar ik heb hem nog steeds. Ik ben vorig jaar met de nieuwe gaan rijden, maar vind deze lekkerder rijden. De nieuwe heeft een wat minder strak weggedrag lijkt het. En daarnaast, ik heb er in al die kilometers nog helemaal geen enkel probleem mee gehad. Alleen het normale onderhoud, en een keer terug geweest voor een lampje.
Na de winter ga ik toch afscheid nemen, heb wel zin in wat nieuws. De nieuwe A6 spreekt me qua looks meer aan, maar gelet op de rijkwaliteiten wordt het weer een 5 serie.
De vormgeving van de auto heb ik altijd zo zo gevonden, zeker het interieur is wat kaal. Daarnaast zijn de gebruikte materialen niet allemaal top, de deurhandels verliezen de toplaag van het plastic, dat ziet er armoedig uit.
Voor de rest heeft hij de kilometers met glans doorstaan, en hij rijdt nog steeds alsof hij (zo goed als) nieuw is.

BMW 5-serie Touring 525i Executive/automaat/leder/psensor/xenon
- 2005

BMW 5-serie Touring 525i E61 Facelift Executive | Youngtimer | 218 pk | Leer | Navi | 18 inch | Xenon | Trekhaak | Stoelverwarming | Cruise-control | Climate control | 6 cilinder | ➡️
- 2007

BMW 530i Executive