BMW 523i High Executive (2011)

autoreview

BMW 523i High Executive (2011)

Signalement

Uitvoering523i High Executive
Versnellingen8, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf127.310 km
KM-stand laatst127.500 km
Lezerswaardering: 62%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

BMW 523I High Executive 2011

 • 127.500 km

Na ruim vijf en twintig jaar Audi te hebben gereden, waarvan de laatste een A3, werd het tijd voor weer een ''echte'' auto. Een van de voorwaarden was; een vijf of zes cilinder, wederom een automaat, liefst een stationwagen. Eerst maar eens een Volvo V70 R-design gereden. Leuke auto maar geen vijf cilinder. Vervolgens enkele Audi's bekeken, maar dat was het ook niet. Voorwaarde van de automaat was dat het een ''klassieke'' automaat moest zijn. Zo een met een koppel omvormer. Dat werd wel lastig voor een Audi van 2011, of het zou een Quattro moeten worden. Een BMW was eigenlijk niet in beeld. Vroeger had ik al wel eens een 323I gehad, maar dat was zo lang geleden dat ik daar geen feeling meer bij had. Tot we letterlijk tegen deze vijf serie aanliepen. De vrouw was direct verkocht. En ja, de kleur was wel goed, de leeftijd met km stand ook prima. Er bleken comfortstoelen in te zitten, maar ja, de prijs viel nog iets tegen.

Proefrit.
Hoewel we nog niet echt serieus met deze auto bezig waren gingen we toch met de verkoper het gesprek aan. Na onze enthousiasme over zes cilinders e.d. gedeeld te hebben bood de verkoper ons de auto aan voor een proefrit, zonder voorwaarde. ''Je moet er gewoon eens een keer mee gereden hebben''. Dat gaf wel een wauw effect en we waren verkocht. Wat een geweldige wagen.
Na het bekende nachtje slapen zijn we tot de koop overgegaan. Tot nu toe zonder spijt.

Ervaringen.
De RF-banden heb ik direct vervangen voor gewone banden. Lekker rustig en meer comfort. Vervolgens heb ik er een lakverzegeling op laten zetten. Verder is de auto prima naar mijn smaak, hoewel ik overweeg om de zomervelgen donker/antraciet te laten spuiten.
Het gebruik van gemiddeld 1 op 13 vind ik zeer acceptabel. Nu rijd ik meestal ook vrij rustig. De vrouw zegt wel eens dat ik rijd als een oude kerel. Mijn antwoord is dan dat de reis dan langer duurt en ik dus langer van de auto kan genieten.
Ergens in Juli is de automaat bij ZF gespoeld. Inmiddels hebben we ongeveer 19500 km gereden in ander half jaar. Niet veel.
De acht-traps automaat doet z'n werk voortreffelijk. En wat te denken van de heerlijke zes cilinder. Tijdens het cruisen hoor je 'm niet. Dus af en toe zet ik de bak in de handbediening en laat ik het spul even lekker op toeren komen, heerlijk wat een geluid.

Onderhoud.
Tot op heden is er weinig onderhoud gepleegd aan deze auto. Remvloeistof en een olie beurtje, dat alles mag geen naam hebben. Zaterdag bij de Backstage geweest, alles ziet er nog prima uit. Zoals het er nu uitziet hopen we nog veel plezier aan deze auto te beleven .

E10
Hoewel de motor en de overige techniek van deze wagen geschikt is voor het gebruik van E10 heb ik me voorgenomen om voortaan RON 98 te tanken. De hogere prijs is met onze kilometrage te verwaarlozen. Bovendien, wanneer ik hiermee mogelijke problemen kan voorkomen is het me dat wel waard.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens