BMW 520i High Executive (2013)

BMW 520i High Executive (2013)

Uitvoering520i High Executive
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Auto opgehaald en eerste kilometers!

Vandaag de auto opgehaald nadat mijn vorige auto Total-loss gereden is.

Ik wou snel weer onderweg kunnen zijn dus is het uiteindelijk een occasion geworden waar net de kop van af is.

Uiteindelijk viel de keuze op een 335I uit 2012 en deze 520I uit 2013.

We zullen maar zeggen dat verstand van emotie gewonnen heeft want het is uiteindelijk de 520I geworden.

Hoofdreden was voornamelijk dat ik een grote comfortabele auto wenste.

Nu heb ik nog amper met de auto gereden maar als ik er dan toch wat over moet zeggen; (voornamelijk vergeleken met mijn vorige auto)

De motor/vermogen bevalt me meer dan. Was toch wat huiverig voor het "instap" model qua motor.
Echter rap zat (voor mij dan) in de 0 naar 100 en kan gewoon soepel inhalen op de snelweg.

Interieur van de auto staat op een heel ander niveau dan mijn vorige. Alles ziet er hoogwaardig en solide uit.

Verder kan ik dus nog weinig zeggen over de auto.
Zodra ik meer gereden heb en dan vooral voor mijn werk (zit veel in de haven dus weg/kade niet altijd even goed) dan zal ik de review updaten.

Eerste duizend kilometers.

We zijn inmiddels duizend kilometer verder met de auto en we kunnen inmiddels wat meer vertellen.

Het comfort is gewoonweg perfect. Zeker in vergelijking met mijn vorige auto.
Klinkerwegen gaan prima (denk aan Antwerpen binnenstad)

Geluid in de auto is ook prima. Lekker stil.

Qua motorisering bevalt het me ook goed.
Tuurlijk is het vermogen een stuk minder dan de Megane RS die ik hiervoor had.
Maar het is meer dan genoeg om vlot mee te komen met het verkeer.

Verbruik valt me ook reuze mee voor een auto van dit formaat.

Al met al tot nu toe niks anders dan lof over de auto.

Na een 5000km zal ik nog eens een update plaatsen.

Lekke band / Weer wat kilometers verder.

We zijn inmiddels weer wat kilometers verder met de auto.

Verbruik is vrij constant en is voor een auto van dit formaat vrij goed denk ik zo.

Verder geen opmerkelijke dingen met de auto mee gemaakt. Alles doet wat het moet doen en het werkt nog steeds.

Wel helaas een lekke band gehad (stuk metaal door de band geslagen in de haven)
Helaas een duur grapje geweest maar kon dus door de runflat band wel naar dichtstbijzijnde garage rijden.

Al moet ik toch zeggen dat een volwaardig reserve wiel makkelijker zou zijn. Dit blijkt alleen tegenwoordig niet zo vanzelfsprekend meer als voorheen.

En weer schade....

Helaas is er vandaag weer iemand bij mij achterop gereden.

Schade lijkt op het eerste gezicht mee te vallen (gelukkig niet zo erg als met mijn vorige auto)

Hoop alleen wel dat alles netjes te herstellen is en er verder niks van terug te zien is.

Zodra de schade gerepareerd is (of als er een total-loss uit komt) zal ik de review weer updaten.

Auto weer gerepareerd!

Auto is gelukkig weer terug van het schade bedrijf.

Schade viel uiteindelijk nog reuze mee (€3000,-) Al is het nog steeds schrikken van dat soort bedragen. (gelukkig goed verzekerd)

Nu op naar de 30.000 km en hopelijk voorlopig schade vrij. Al heb je dat helaas niet altijd zelf in de hand.

1e beurt en aardig wat kilometers verder.

Zo na een lange stilte maar weer eens een update van de auto.

Inmiddels ruimschoots de 45000km gepasseerd en een aantal ritten naar het buitenland gemaakt voor het werk.

De auto bevalt nog steeds meer dan. Er zijn eigenlijk niet echt grote minpunten te bedenken alles doet wat het moet doen wat dit betreft dus geen bijzonderheden.

De auto heeft zoals eerder dus al aangehaald ook wat tripjes naar het buitenland gemaakt.
We zijn naar Zwitserland geweest met de auto en dus ook een stuk door duitsland gereden.

Qua reiscomfort is dit meer dan goed en vooral t.o.v mijn vorige auto een wereld van verschil.
Qua rijden is het ook gewoon goed. Op de duitse autobahn merk je wel iets dat je een "lichte" motor variant hebt voor het type auto. Het gaat rap zat maar een 528i zou net even beter zijn geweest.
We hebben nog een stuk met 240 op de teller gereden en de auto voelt dan nog steeds solide en betrouwbaar aan.

De 1e beurt is inmiddels geweest en hier kwam niks bijzonders naar voren (gelukkig)
Enige is dat de banden er aan zitten te komen.

Ik sta nog in dubio wat te doen; Of een nieuwe set op 17" wat er nu onder zit of 18" velgen kopen met banden (heb nog 18" winterbanden liggen van mijn vorige auto)

Mocht er weer iets te melden zijn over de auto dan zal de review weer een update krijgen.

Bmw verkocht, kleine samenvatting.

De Bmw is verkocht. We gingen kijken wat we er nog voor terug kregen en dat was werkbaar.

Over het algemeen hebben we goed gereden in de auto. Comfort was zeer goed, echter zou ik (indien het ooit voor komt) toch voor het type auto meer vermogen wensen.

Enig minpunt was dat er een regel unit stuk was gegaan van de auto hold / handrem. Reparatie van de unit was €1100,- Er was spijtig geen coulance vanuit Bmw mogelijk wat ik toch wel erg jammer vind.

Toch zou ik wel weer een auto van hetzelfde type/merk kopen mocht er iets moois zijn.

Ik zal de review van mijn volgende auto ook bij houden op de volgende link: http://www.autoweek.nl/autoreview/40527/audi-a3-sportback-14-tfsi-e-tron-ambition-pro-line

7,0