BMW 520d (2006) #5

Uitvoering520d
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2012

Eerste ervaring met mijn

Dit is mijn eerste revieuw die ik bij ga houden over mijn huidige BMW 520D. We hebben deze auto gekocht bij een handelaar. Dit voor een scherpe prijs en met een mooie kilometerstand, echter wel met maar 2 maanden garantie op motor en versnellingsbak. Wel heb ik de dealer waar deze auto vandaan kwam gebeld. Deze vertelde mij dat de auto van de eerste eigenaar was en dat deze dealer onderhouden is. Ook de onderhoudsboekjes en de NAP klopte. Dus de gok genomen.

De auto is van 2006 en had bij aanschaf 82785 km gereden. Deze auto is onze eerste BMW. We waren eigenlijk op zoek naar een 3 serie benzine. We rijden nl. maar ongeveer 16.000 km per jaar. Maar ja toen kwam deze 5 serie op ons pad en na een proefrit gemaakt te hebben waren we verkocht. Wat een comfort en toch nog redelijk sportief. In eerste instantie vonden we de auto wat te groot maar nu we er wat kilometers in gemaakt hebben valt dit wel mee. De auto is voorzien van creme stoffen interieur. Dit kijkt erg mooi zeker in combinatie met de donkerblauwe kleur. De BMW is verder voorzien van cruise control, climate control, navigatie en parkeersensoren voor en achter. Dus alles is aanwezig zoals ook verwacht van deze auto. De auto is ook voorzien van een afneembare trekhaak. Dus over een paar maandjes met de vouwwagen naar het zuiden van Frankrijk is ook geen probleem. We hebben nu al zin in deze lange rit.

Volgende keer meer van mijn ervaringen met de BMW, als er wat meer kilometers mee gemaakt zijn.

Update 27-07-2012

Net terug van onze vakantie in het zuiden van Frankrijk. Tijdens deze reis heeft de auto zich voortreffelijk gedragen. We hebben er in 2,5 week een dikke 3000km mee gereden.

Zoals verwacht is onze keuze prima geweest. De dieselmotor heeft voldoende trekkracht voor het rijden met de vouwwagen in de bergen. Dit ondanks dat het de 150 pk versie is. We reden moeiteloos met 130 km per uur de bergen op in de 6e versnelling. We hebben tot nu toe ongeveer 6000 km gereden in onze "nieuwe" BMW. Onkosten of stukken hebben we gelukkig nog niet gehad. Wel alvast een setje velgen met winterbanden aangeschaft. Die heb je volgens mij wel nodig met een achterwielaandrijver.