BMW 420i Coupé High Executive (2021) #2

BMW 420i Coupé High Executive (2021)

Uitvoering420i Coupé High Executive
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2025

Aankoop en eerste kilometers

Als vervanging voor mijn Skoda Superb TDI die weg mocht in verband met onze verhuizing zijn we op zoek gegaan naar iets anders. De kilometers voor een diesel reden we niet meer. We waren op zoek naar een leuke, sportieve auto voor rond de 35k. Na wat oriënteren her en der stonden we op het punt een 320i te kopen bij de dealer, aangezien de 4-serie net wat buiten budget viel (prijzen vanaf 40k). Toen we bijna van plan waren de dealer te bellen om akkoord te geven op de 320i, stond daar ineens deze schitterende 4-serie coupé online voor net iets meer dan ons budget. Gelet op het feit dat deze niet bij de dealer, maar bij een universele handelaar stond, heb ik hier eerst even goed over moeten nadenken. Uiteindelijk zijn we toch richting desbetreffend bedrijf gereden en waren we op slag verliefd op deze prachtige 420i. En aangezien wij geen kinderen of kinderwens hebben, is de coupé variant voor ons perfect.

Het model (tja die neus is controversieel) vinden wij schitterend, de lijn van de coupé velen malen mooier dan van de Gran Coupé. En dan de kleurstelling, beter had deze niet samengesteld kunnen worden wat ons betreft. Van buiten donkergroen met shadowline, en een licht beige interieur, wat de auto chique, maar ook heel dik maakt. In combinatie met zijn 19 inch glanszwarte M velgen maakte dit de perfecte samenstelling.

Daarnaast betrof dit ook nog eens een origineel Nederlands geleverde en volledig dealeronderhouden auto, wat voor mij een grote pré was. Daarnaast was de uitvoering ook volledig naar onze wens (met uitzondering van de elektrisch verstelbare stoelen, deze missen we toch wel een beetje). Hieronder een korte opsomming van het optiepakket:

- 360 camera
- Volledig M-pakket
- Dodehoekdetectie
- Fileassistent
- Harman/Kardon
- Na aankoop hebben we de achterruiten nog laten tinten (wereld van verschil)

De combinatie van deze opties met het rijgedrag van deze auto maakt het een genot om mee op pad te zijn. Het Harman/Kardon systeem is wat mij betreft echt een must, de stoelen zitten goed en het rijdt als een BMW. Oftewel het stuurt direct, ligt fantastisch op de weg en is ondanks zijn 184pk vlot genoeg. Wellicht dat we in de toekomst overwegen om hem te laten chippen naar een 430i, maar dat is voor nu absoluut niet nodig.

Begin september zijn we een week met de auto naar Italië geweest, en wat een genot is het om met deze auto lange afstanden te rijden, in combinatie met kronkelende bergweggetjes. In de comfortstand is het een heerlijke reisauto, en in de sportstand een fel oppakkende, goed sturende sportieve coupé. Met een gemiddeld verbruik van 1 op 15,5 viel me dat ook nog reuze mee.

De komende tijd zullen we ook de betrouwbaarheid en het verbruik wat meer in de gaten houden, daarover later meer!