BMW 420d Coupé High Executive (2014)

BMW 420d Coupé High Executive (2014)

Uitvoering420d Coupé High Executive
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

In 2014 kon ik na 4 jaar een nieuwe leaseauto bestellen. Mijn vorige auto was een BMW 3 serie 318d high executive. Dit was een fijne auto en heb er altijd met plezier in gereden. Ik miste wel de nodige pk’s. Ik heb diverse proef ritten gemaakt in o.a Infiniti, Mercedes en Audi maar bij het instappen wist ik al het word weer een BMW. Ik had de intentie een 320d te bestellen met de nodige opties. Echter ik vond de huidige 3 serie te veel op de oude lijken en mijn god wat rijden er veel rond.
Ik wist van de komst van de 4 serie en deze lag ook binnen mijn lease budget. Dit waarschijnlijk door de hoge rest waarde. Zonder een proefrit te maken heb ik deze besteld. Een 420d High executive met automaat. Mede door combinatie van opties kwam ik op de high executive. Helaas betekende dit ook chromen lijsten (zo jaren 70). Ik heb ook het extra Hifi systeem als optie genomen daar ik graag muziek luister.
Na lang wachten kon ik de auto eindelijk ophalen bij de Dealer. De eerste meters voelde heel vreemd aan omdat (dit las ik achteraf) de vering voel soepeler en comfortabeler was. Verder alles heel vertrouwd qua interieur en bediening. Wel vond ik het gebruikte materiaal van mindere kwaliteit en de dealer melde ook dat dit meestal was bij de eerste modellen (wtf??). Gelijk de motor kap open gemaakt om het blok te zien en dat ziet er altijd zo mooi uit bij BMW.
Ik had op de brochure al gezien dat er een kleine demper op zat. Nu ben ik geen voorstander van nep uitlaten of overdreven groot maar deze is overdreven klein. Ik heb de demper ook laten vervangen door een iets groter en mooier exemplaar. Ook de gril heb ik laten vervangen door een zwarte gril en natuurlijk de type aanduiding weg gelaten.
De auto rijd fantastisch. Ik had nooit een automaat gewild omdat je niet kon afremmen op de automaat. Nu kan dat wel en er word dan ook energie terug gewonnen. Ik heb de auto (meestal) standaard in de sport mode staan. Daar reageert die het snelst. Ik ben een lease rijder en heb geen prikkel om zuinig te rijden en doe dat ook niet. Toch ligt mijn verbruik onder het omgegeven gemiddelde. Het extra vermogen tov mijn vorige BMW is fantastisch en moeten waken voor behoud van rijbewijs. Natuurlijk met fitsmeister aan ). De weg ligging is fantastisch en het bochtenwerk ook. Wel jammer dat je de veiligheidssystemen niet kan uitschakelen. Zodra ik hem laat uitbreken grijpen de systemen in. De reactie tijd van de automaat valt tegen tov handmatig schakelen. Toch is het rijden van een automaat heerlijk. Dit in de stad en natuurlijk in mijn dagelijkse file leed op de A2.
Qua model vind ik hem erg mooi. Zeker de achterkant ziet er super uit. Het is wel een hele lage instap en ik (lees ik ben 2 meter lang) moet me er echt in laten vallen en uithijsen. In het interieur zitten rode led strips (portieren) en dat geeft een mooi effect in het donker.
Helaas is het audio systeem niet tot nauwelijks beter geworden. Ik speel altijd muziek af via een USB stick en heb daar een kleine 6000 nummers opstaan. Als ik de shuffle functie gebruik beperkt het systeem zich tot 100 nr’s. Het Hifi systeem vind ik wel van toegevoegde waarde en geniet van het extra vermogen. Helaas moet men nog steeds elke keer de regensensor activeren.
Ik ben compleet blij en tevreden met deze auto. Je zag ze in het begin niet tot nauwelijks maar nu zie ik er steeds meer rijden.

9,5