BMW 328i touring Executive (1999) #2
Uitvoering | 328i touring Executive |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Trouwe sportvriend
Dit is mijn 3e BMW, evenals de vorigen een 6-cylinder 3-serie en tevens de 2e touring. Het is een 328i van eind 1999. En sedert begin 2003 in mijn bezit. Behalve een schuifdak is hij zo ongeveer van alle opties voorzien.
Waarom deze auto zo bevalt? Omdat hij zo mooi sportief met functioneel gebruik combineert. Ik ben liefhebber en rijd met gevoel. De BMW communiceert heel goed: ik voel goed wat hij doet en waar de grens ligt ;-) in snel genomen bochten. De leren sportstoelen met stoffen zitting laten zich goed instellen. "Freude am fahren" is geen loze kreet.
De BMW wordt bovengemiddeld goed onderhouden. Het onderhoudsboekje heeft er al een paar inlegvellen bij. Bijna 21 jaar oud en inmiddels 367000 op de teller ben ik nog meer alert op onderhoud. Vaker motorolie verversen, per de 2e oliewissel een keer spoelen. Maar ook andere vloeistoffen verversen na een doorspoeling, bijv. het differentieel of het stuurhuis. In het begin kwam ik steeds voor de reguliere beurten bij de dealer. Maar inmiddels kom ik al weer jaren voor onderhoud bij een Vakgarage met veel BMW kennis. Waar ik bij de dealer niet verder kwam dan de koffieautomaat, blijf ik in de Vakgarage bij mijn auto en wissel ik ervaring uit met de monteur. Mijn auto wordt er beter van en ik weet beter waar ik aan toe ben.
Ik heb uit alle garagerekeningen een tabel van het gedane bijzondere onderhoud samengesteld. Wellicht interessant voor E46 liefhebbers, die willen weten wat hen nog te wachten staat.