BMW 320i Touring (2016)

Uitvoering320i Touring
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2017

Dijk van een auto

Na meerdere Peugeot´s , ik denk 6 stuks, overgestapt op een BMW. Zie mijn review elders, met daarin de vaststelling de Peug. rijdt prima, maar door alle problemen vertrouwen kwijtgeraakt.
Op mijn zoektocht naar een Bmw3, 2 weken voor onze vakantiereis van 2 maanden door Italie, gekocht deze 320i Touring automaat.
Na onze reis van ruim 6500 km, met caravan, kunnen we vaststellen; Echt een dijk van een auto, alles maakt een stevige indruk en bedient plezierig. Het rijden went heel snel, hij is steviger geveerd als de Peug. maar voelt rustig en zeker aan.
Verschillen met de Peug;
° de automaat van de Peug was prima, maar deze is super!
° navigatie werkt supersnel en duidelijk met een prachtig display.
° 8 voorkeurtoetsen waar je meerdere zaken mee kunt
programmeren, radiozenders maar ook telefoonnummer en navigatie opdrachten.
° het centrale infoscherm van de Peug mis ik geen moment, het werkte ook te traag.

Het verbruik. Na mijn zuinige Peugeot diesels was het verbruik wel nog een punt, waar moest ik op rekenen?
Mijn eerste rit, 1450 km naar het Gardameer, via de Brennerpas, met Caravan! Verbruik 1 op 9,9, zeer goede score.
En nu in het dagelijks gebruik , met een rustige rijstijl, kom ik nu uit op 1 op 15,2!
Hierbij heb ik 300 km in de woonplaats gereden en meerdere ritten in de omgeving op 80 km wegen. Daarnaast 450 km 4 baans weg met 110 tot 130 km-h.

Freude am Fahren

**Verbruik: De afgelopen periode veel lokaal verkeer, 30% 50km wegen en 70% 80 km wegen denk ik. Het verbruik stijgt dan en komt uit op 1 op 13.4 ( 660 km gereden ) Prima cijfer.
**Enkele weken geleden klein onderhoud laten uitvoeren, olie ververst en een paar filters.
** Nog steeds erg tevreden ( FaF ) vooral de rust die de auto uitstraalt, je hebt steeds de indruk dat de 320i nog 100pk achter de hand houdt.
** De automaat. Nog steeds een van de sterke punten, schakelen verloopt zeer vloeiend enbij 120 draait de motor bijna 1700 tpm
** Ruimte achterin. Voor het eerst achterin gezeten! Eerdere versies hadden de naam "erg krap achterin". De huidige 3 serie is ook achterin voldoende ruim. .
**De voorkeurtoetsen. Samen met dealer geprogrammeerd, werkt prima. Nr 8 is nu Navi naar huis. nr 7 is nu bellen naar huis. , rest radiozenders.

Freude am Fahren deel2

ja nog steeds zeer tevreden met deze puike kar.
-verbruik, zoals je kunt zien in mijn verbruiksmonitor, verbruik tussen 1op 13,4 veel 50/80 km wegen en 1 op 15 veel 4 baans wegen 120 cruse control. Zeer goede cijfers! En dan ook nog tanken in Duitsland.......
-verlichting,LED, is erg goed, breed en kraakhelder.
-regensensor, nu pas gebruikt, werkt goed ( net als bij de 308)
-paar kleine minpunten......
-bekleding, stof zwart, erg besmettelijk.
-stoelen, de Leren stoelen van de 308 gaven meer steun.
-deksel voor de pook, waarom zo glad, je kunt er niets op
leggen.
-je vergist je snel tussen volumeknop radio ( kan natuurlijk ook via 't stuur ) en temperatuur links. Temperatuur staat dan plots op 25 gr!

alles werkt en stabiel!!

Nog steeds een tevreden BMW rijder!

Binnenkort heb ik de 320i 10 maanden en heb in die tijd 18.000 km gereden, ik rijd de auto dus 100% privé.

Wat valt op? Je gaat in de loop van de tijd op meerdere details letten, en dan valt steeds op alles werkt en voelt goed en solide aan. mooie details zoals de verlichting in de deurkrukken en onderzijde van de deur, als instapverlichting. Mooi afgewerkte opbergvakken in de kofferruimte.

Iets minder tevreden ben ik over de instellingen per berijder, niet erg duidelijk in de gebruiksaanwijzing. Mijn garage wist er ook niet erg veel van vond ik.

Het verbruik. Zoals je kunt zien in de monitor ( ik loop wel een paar tankbeurten achter ) haal ik een gemiddelde van 1 op 14 maar dat is nu wel gedaald door veel ritjes in de woonplaats en weinig 4 baans.. Toch wel erg goed voor een automaat ( perfect!!!) met 184 pk dit gemiddelde en dat je 1 op 15 haalt bij 120/130 op de lange ritten op de 4baans weg.

Stabiel, dat is het wat je voelt, in alle omstandigheden voelt de auto stabiel aan, reageert niet onrustig op een snel genomen verkeersdrempel of hobbel in een bocht.