BMW 320Ci Cabrio Executive (2001) #2

BMW 320Ci Cabrio Executive (2001)

Uitvoering320Ci Cabrio Executive
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2013

Een nieuwe auto

Soms loop je tegen iets aan wat te mooi is om waar te zijn. Deze auto werd als tweede auto gebruikt en de vorige eigenaar wilde er van af.
We konden voor een redelijke prijs een prachtige auto kopen met een zeer laag kilometermetrage voor z'n leeftijd.
Het laatste jaar is er 2000 kilometer bijgekomen. In de week dat wij hem hebben al ruim 500.
Heel wat anders als onze vorige auto, maar zeker ook zo speciaal. Hij zuipt (ook) als een tempelier, maar wat heerlijk is het om de kickdown te gebruiken en vooruit te zoeven...
Nu nog de zon, zodat we ook het open rijden kunnen ervaren. Een week eigenaar zijn van een cabrio met alleen maar regen valt niet mee.

De eerste paar maanden (helaas niet foutloos)

We hebben geluk gehad deze zomer, heel veel open gereden. Echt zalig.
Wel merkte ik dat het vermogen wat tegenviel.
Tijdens de vakantie in Frankrijk in september begon de auto kuren te vertonen. De automaat schakelde slecht en bij rustig wegrijden sloeg de motor af. Jammer want het open rijden langs de kust van Bretagne beviel erg goed.

In Nederland op zoek gegaan naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in automaten. Uiteindelijk terecht gekomen bij Rietbergen van Eeden in Noordwijkerhout. Niet echt dichtbij, maar wel een uitstekende service.
Gelukkig bleek te automaat goed. Wel was de luchtmassameter en de nokkenassensor kapot. De bak laten spoelen en gelijk de auto een grote beurt laten geven. Totaal bedrag €1.700,- maar nu rijdt de auto als een zonnetje. Wat een verschil. De power is terug en ook het schakelen gaat weer uitstekend.

De eigenaar, Marcel van Eeden, wilde voordat ik betaalde eerst nog even samen een proefrit maken om zeker te weten dat alles naar wens was. Wat een service.

Klaar voor de winter

Nadat het bezoekje van de garage hoorde ik nog geen week later een ploppend geluid van een van de wielen. Het bleek een dikke bout te zijn die dwars door de band heen was gegaan. Gelukkig kom de band nog gerepareerd worden. En natuurlijk was de band nog geen 1/2 jaar oud.
Gelijk maar de winterbanden erop gezet. Vier velgen op de kop getikt met winterbanden. De originele BMW velgen zijn wel wat beschadigd, maar voor de winter maakt dat niet zoveel uit.
Zo blijven de Alpina velgen pekel en andere ongein bespaard. Ze liggen goed gepoetst op de zolder van de garage.
Nu ze eraf zijn zie je pas wat een joekels het zijn. 255 achter en 225 voor. Kan niet wachten tot de lente weer begint en ze er weer onder mogen.

Auto Scheef?

Ken je dat? loop je achter je auto langs en denk je "hey er klopt iets niet"? "staat ie nou scheef"? En dat klopte inderdaad.
Er bleken twee maten schroefveren (scheelde zeker 2,5cm) op te zitten. Ook voor de garage een nieuwe ervaring. Twee nieuwe veren erop en gelijk ook maar twee nieuwe schokdempers. Hij staat weer mooi recht. Kosten €670,-.
De rechter achterband liep daardoor soms aan en was verkeerd afgesleten.
Gelijk maar twee andere gebruikte achterbanden laten monteren. Kosten € 120 voor twee, dus dat viel weer mee.

De zomer en grote beurt

Het was een fantastische zomer. Vrijwel elke keer open gereden. Blijft toch iedere keer weer een mooie ervaring; kappie naar beneden en rijden maar. Het mooie is dat je eigelijk alleen maar positieve commentaren krijgt.
Auto weggebracht voor jaarlijke APK en onderhoudsbeurt. Eigelijk niets speciaals, maar toch nog €412,- kwijt.

Mutiriem kaduuk

En dan ineens gaat het acculampje branden, heb je geen stuurbekrachtiging meer en wordt de motor warm.
Gelukkig nog net thuis gekomen. Wat is het enorm zwaar sturen zo zonder bekrachtiging.
Het bergingsbedrijf constateerde een kapotte multiriem. Auto de sleepauto op en afgevoerd naar de garage.
Gelukkig hadden ze de volgende dag tijd om de waterpomp, span- en looprollen, multiriem en aircoriem te vervangen.
Hij rijdt weer als een zonnetje en €470,- afgetikt.