BMW 318ti Compact (2002)
Uitvoering | 318ti Compact |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
De BMW Compact e46 is sinds november 2005 in mijn bezit. De auto heb ik voor 4000 euro onder de marktwaarde gekocht van een leasemaatschappij. Direct na aanschaf nieuwe banden eronder (waren helemaal op), de koppeling en enkele riemen laten vervangen. 1000 euro verder. Rijdt wel als nieuw!
De rijkwaliteiten zijn werkelijk superieur. Heeft dezelfde wielbasis als alle andere 3 serie e46, maar wel standaard sportonderstel, is daardoor erg koersvast rechtuit en in bochten.
In januari 2007 heb ik het standaard interieur zelf vervangen voor een nieuw sportinterieur dat ik op marktplaats heb gekocht voor een schijntje, kwam uit een 325 compact die is gestript voor de racerij. De stoelen zijn perfect verstelbaar (vooral de verlenging van zitting) en bieden op lange ritten zeer goed zitcomfort.
Inmiddels mee naar Zuid-Frankrijk geweest en 2 keer naar wintersport. Loopt probleemloos 200 en houdt gemakkelijk hoge snelheden vol in de bergen.
In verband met de achterwielaandrijving zijn winterbanden toch wel aan te raden bij winterse weersomstandigheden, verschil met zomerbanden is goed te merken.
Probleemloze auto totdat in november 2007 de krukassensor het begaf. De auto liet mij langs de snelweg staan. Reparatie kostte 400 Euro(!).
Ben nu 50.000 km en 2 1/2 jaar verder en zou eigenlijk een grotere gezinsauto moeten kopen, maar kan geen afstand doen van de compact. De auto rijdt na 175.000 km nog steeds als nieuw, het interieur is ook nog steeds als nieuw en dergelijke rijkwaliteiten vind je niet in een mpv. Dan maar een dakkoffer erop voor de bagage in de vakantie en gewoon door blijven rijden.
Krukassensor kapot bij 165.000 km, dure grap (400 euro incl montage).
Verder normaal onderhoud zoals remschijven en blokken. Prijzen zijn niet hoger dan bij andere merken, maar goed, het is ook maar een kleine BMW