BMW 220i Gran Tourer (2020)

BMW 2-serie Gran Tourer
BMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran TourerBMW 2-serie Gran Tourer

Uitvoering220i Gran Tourer
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2024

Fijne wagen!

Na mijn Mazda CX 5 en daarvoor een BMW 3GT, weer een BMW gekocht. Qua maatvoering iets smaller dan de Mazda. Ik heb de vijfpersoonsuitvoering. Zeven kan ook; het is in oorsprong een mpv. Ik heb proef gereden met een 1.5 en 2.0 met 192 pk. Die laatste reed wel heel erg fijn en dat moest 'm dan ook worden. Al snel vond ik een oranje exemplaar in een mooie uitvoering. Onder andere bruin leren bekleding.
De zitpositie is erg fijn. Er zijn geen sportstoelen aan boord en de stoelen ogen wat klein, maar zitten toch erg lekker. Ik heb inmiddels een lange vakantie achter de rug, en kan stellen dat de stoelen voor mij beduidend beter zijn dan de CX5.
Het rijgedrag vind ik erg goed, rekening houdend met de hogere carrosserie en langere wielbasis dan een gewone 2. Het comfort is uitstekend. Ik rijd overwegend in de comfortmodus maar ook de sportstand wordt regelmatig gebruikt. In die laatste stand komt het volledige vermogen vrij en reageert de auto snel op het gas en stuurt hij strakker. Gewoon een snelle wagen met prima wegligging. In de eco-modus is het vooral rustig rijden. Wat mij opvalt is dat dan het veergedag comfortabeler is. Lekker voor op slechte wegen.
De interieurruimte is fors, daar hebben we hem ook voor gekocht. Afgelopen vakantie 4.000 kilometer gereden, met de vouwwagen er achter. Veel ruimte in de auto voor extra spullen.
Positief is ook dat het zicht achter je goed is. Voorin heb je wel een A-stijl en nog een stijl ervoor. Daar moet je aan wennen, is een soort van dode hoek. Met name in krappere linkse bochten moet ik nog wel eens wat naar rechts gaan zitten om goed overzicht te hebben.
Opvallend is de zuinigheid. De vakantierit, onder andere naar Oostenrijk, Slovenië en Kroatië, met de vouwwagen met twee fietsen erop en zonder vouwwagen, was het gebruik 1:14. Ik heb me qua snelheid wel ongeveer gehouden aan het maximale wat mag, maar uiteraard ook regelmatig het vermogen aangesproken.
Laatst een rit gemaakt naar de grens van Tsjechië over de Duitse autobaan. Over 1350 kilometer en een snelheid van tussen 100 en 150, een gemiddelde van 1:14,7.
Later meer....