BMW 218d Active Tourer (2017)
Uitvoering | 218d Active Tourer |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Samenvatting van 3 jaar
Even een review achteraf, in mijn andere review is te lezen dat deze auto inmiddels is ingeruild voor een BMW I3.
Maar ik vind het toch belangrijk om van deze auto ook een review te schrijven.
De auto:
Het is een BMW 218D active tourer met automaat. Hij heeft sportstoelen, klein navigatie en een panorama dak. Verder is het een redelijk standaard model.
Gebruik:
De auto is heerlijk ruim, zonder direct het gevoel te geven dat je met 2 meter auto teveel onderweg bent. In de normale parkeerplaatsen kom je hem goed kwijt en ook in ItaIië zijn de straatje niet snel te smal.
De kofferbak met dubbele bodem is lekker ruim en dior die dubbele bodem komen we onder de hond ook de jassen en schoenen kwijt.
Met de bank plat komen we ook bij de bouwmarkt niet snel in de problemen, is dat wel zo dan is de aanhanger snel gekoppeld. Tijdens de verbouwing van de afgelopen jaren is de afneembare trekhaak niet van de auto af geweest. Hij heeft best een beetje afgezien.
Maar ook met een zware aanhanger is dit een heerlijke auto, nooit onstabiel of moeite met het gewicht.
Verbruik:
Zonder aanhanger is het echt een efficiënte aandrijflijn, ook in de heuvels van de Ardenne en Eifel (bij ons niet ver weg) blijft het verbruik mooi laag. Gemiddeld kwamen we niet slechter dan 1 op 15,5 uit. Als we veel autoweg rijden in Nederland (105/110 km/h) zit het verbruik rond de 1 op 19,5.
Omdat we een hadden met een grote tank, was de actieradius regelmatig rond de 1100 km.
Met de aanhanger vol geladen is het verbruik een stuk hoger, maar ook dan niet meer dan 1 op 11.
Conclusie:
In totaal hebben we 27000km gereden in 3 jaar tijd, wat voor ons niet veel is. Maar door een grote verbouwing en corona hebben we geen vakanties gehouden. In die 3 jaar heeft de auto ons geweldig gediend. Hij is ruim genoeg voor ons gezin met 2 grote zonen en een hond van 25kg. En heeft een ruime bagageruimte, zeker met de bank omlaag, die wij regelmatig hebben volgestouwd bij de bouwmarkt of voor het stort.
Het is een comfortabele auto, waarbij zeker de heerlijk smeuïge diesel en de geweldige automaat samen met de ruimte en lekkere stoelen hebben mee geholpen.
Een aanrader voor een gezin als het onze.