BMW 216d Gran Tourer Corporate Lease Edition (2015) #8

BMW 216d Gran Tourer Corporate Lease Edition (2015)

Uitvoering216d Gran Tourer Corporate Lease Edition
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

BMW Granny Tourer

Als voorloop auto reed ik in een Active Tourer 218d. Mijn eigen auto was het ultieme rationele (Skoda Fabia Greenline 1.2tdi nieuw gekocht). Heel fijne auto, groot maar 0 emotie. (Ben er wel door heel wat sneeuwstormen gereden, bergen op met de dunne bandjes terwijl de rest naar beneden slipt...) Dan is de stap naar een Active Tourer wel heel groot. Moet eerlijk bekennen dat de auto daarvoor een Passat V5 4Motion was dus echt merkvast ben ik niet... (verklaart wel de Skoda want jeetje wat heeft die Passat een hoop geld /lol gekost...)

Terug naar de Granny Tourer; vanuit de familie toch wel het echte BMW gevoel meegekregen van jongs af aan. Diverse 3, 5 en 7 series gereden (laat mij maar de Bob zijn/mag ik de auto voor vakantie...) De uitschieter was de 545i wat een bakbeest was dat zeg. Heerlijk zo’n V8.

Requirements voor de auto: lekker sturen; groot, pano dak wat open kan, sport stoelen, beetje ok stereo, tenten moeten er in (zomervakantie) en niet te duur (bijtelling). Liefst wel een beetje power. Mijn vrouw wilde ‘zilveren randjes’ en stoel verwarming. Na wat testritten (A4, Passat, Superb, c-classe, Renault Scenic,3-serie gekozen voor de Grand Tourer. Bijna alle opties die ik wilde en een zeer acceptabel budget (38k).

Hoe rijdt ie? Sturen doet ie heel fijn! Heb er toch ruim 35k mee gereden! Meerdere vakanties in de bergen gehad (power houdt niet over maar ging prima vol bepakt) en leeg rijden was een feestje. Ook super zuinig! Navigatie werkt top net als blue tooth stereo en carkit. Pano dak heerlijk groot en groot open (beetje cabrio gevoel). Een hele fijne reis auto en wat een ruimte zeg!!! Eigenlijk kijk ik super tevreden terug! En zoals het hoort bij BMW; top service en geen enkele fout in de auto!

Negatieve aspecten: had beter de 218d kunnen nemen want echt snel was ie niet; had wat ruimer in de opties moeten zijn; zuinigheid daar gaat deels van je dagelijkse plezier af. Was de eerste luxe auto die ik nieuw mocht leasen wat op zich al een feestje is! Ook een automaat vond ik onzin; zo oud ben ik niet (jaja; in een Granny Tourer?) Achteraf in al die file’s...

Eerlijk is eerlijk die 3cylinder is eigenlijk voor in NL helemaal goed! Snel zat maar... op de vraag of ik de auto nog een keer zou kopen antwoord ik volmondig JA als particulier en een iets potentere motor. Dan komt ie net wat beter uit z’n vel! Laat andere maar roepen; hey je hebt een Granny Tourer! Ja dat klopt en hij rijdt heerlijk?

Zakelijk is dat een ander verhaal; heb hem na 2jaar ingeruild voor een A3-etron. Super fijne auto maar het sturen doet de BMW echt veel beter!

7,5

PRIVATE LEASE BMW 2-serie Tourer