Audi S8 (1998) #2

Uitvoering | S8 |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Beoordeling
Auto gekocht met af en toe haperingen in vermogen. Auto aangeboden aan Dago/Aalten. Hij bleek meteen voor een terugroepactie in aanmerking te komen. Ik dacht dat dat misschien te maken kon hebben met het haperen in vermogen maar het bleek een terugroepactie te zijn met betrekking tot de automaatbak. Meteen storingen laten uitlezen en er bleek een nokkenasstandsensor, remschakelaar en nog wat resetzaken te moeten worden verholpen. Inmiddels alles gedaan. Alleen airbaglampje brandt nog schijnt te maken te hebben met het matje in de bestuurdersstoel, bekend euvel ( nu bij mij dus ook ). Ook de radio had een volumeprobleem ( inmiddels ook bekend ). Op Ebay nieuwe gescoord voor slechts 65 euri. Wat een waanzinnige auto !!! Feitelijke rden van koop was dat ik twee auto´s hiervoor ook een A8 4.2 had maar die was donkergroen. Niet mijn favoriete kleur maar wel fijne auto. Omdat de auto groen was heb ik hem verkocht. In mijn idee om daarna mijn ultieme auto te kopen een BMW 540i 4.4 ( van de eerste eigenaar )in de kleur zwart met Alpina´s. Maar deze bleek te roesten vooral bij de tankdopopening en de achterklep ( daar waar deze op de carosserie komt ). Dus ook deze maar weer verkocht. Omdat een Audi niet roest en de A8 geweldig reed weer op zoek naar een A8 en tegen deze S8 aangelopen. Enige voorwaarden van mijn vrouw waren stoelverwarming en PDC en dat zat erop net als Xenon, Memorystoelen, Standkachel enz. Hij is Mingblauw Pareleffect en na een professionele poetsbeurt geweldig. Verschil met de A8 is wel zenuwachtiger rijkarakter, hij "hangt" meer aan het gaspedaal en reageert na een duizendste van een seconde als een spreekwoordelijke raket. Ook de ophanging en het veerkarakter is korter en stugger. Toch is het een droomauto, ondanks zijn leeftijd ( 1998 ) geen kraakjes, geen rammeltjes en in een sublieme staat. 2010 volledige bakrevisie gehad en aanwezig een kloppende NAP. Je vindt ze maar zelden van die leeftijd met nog geen 180.000km erop.