Audi Q4 Sportback e-tron 40 Edition (2022)

Audi Q4 Sportback e-tron 40 Edition (2022)

UitvoeringQ4 Sportback e-tron 40 Edition
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2022

Confortabel cruisen

Na 8 maanden wachten is eindelijk mijn Q4 in kiezelgrijze kleur geleverd.
De auto krijgt veel positieve reacties voor model en kleur. De auto rijdt geweldig. Stil en mooi op de weg liggend. Je hoort bij andere merken wel over meer stuiterend weggedrag. De auto is ruim, voor de mensen achterin top.
De bediening van alles is uiteraard even wennen maar is prima te doen. Het rijden in D met de flippers om regenererend te remmen is ook even wennen. De auto rolt door zijn gewicht lang door. In de B in stadsverkeer erg handig. Zo gebruik je de schijven voor amper.
Het verbruikt is niet slecht. Ik laad tussen de 20 en 80% thuis. Ongerekend naar volle accu wel 450 km. Maar dan wel op binnenwegen met max 85. Met snelweg km op ruim 100 km snelheid is 375 prima haalbaar. En dan is het nog geen zomer. Dat verbruik zal nog gunstiger zijn. Het apart vormgegeven stuur bevalt goed. Verder mooie materialen. Alleen het plastic dashboard klepje is een teleurstelling, evenals het claxon geluid. De standaard radio geeft een prima geluid, ik mis de Sonos aanvulling niet. Ik heb de Launch edition, vanwege de prijs, genomen. Heb wel een warmtepomp en navigatie erbij gekocht. En belangrijk het grote accu pakket. Had eerst even spijt de advanced niet genomen te hebben, maar kan nu prima leven met de kunststof velgranden en dorpjes. Voor de look
in combinatie met kiezelgrijs prima. Ook met de optionele 20 inch velgen, erg fraai. De led verlichting is top. Nog meer licht dan met de xenon lampen hiervoor.
Ook de standaard stoelen voldoen prima.
Wordt vervolgd.

Het vervolg

Een kleine 4 maanden in bezit. Tot nu toe geen storingen. Rijden, laden, het verloopt allemaal prima. De ruimte is een genot en dat is ook te verwachten, want de Q is toch wel een forse auto. Ondanks dat is het verbruik prima. Dit wordt ook benadrukt door de ervaringen en metingen in AutoWeek. Bij constant 130 behoort dit model tot de beste. Ik rij nu op 80 km wegen met gemak 450
Km. Op de snelweg gemakkelijk 350 bij flink doorrijden. Het side lane system is vervelend en daarom schakel ik het steeds uit.
De auto rijd stil en is comfortabel op de weg.
Heb een wegklapbare trekhaak door de dealer laten monteren (was af fabriek nu niet mogelijk). Keurige inbouw met knop voor elektronische ontgrendeling aangebracht. Niet te onderscheiden van af fabriek.
Met de bank naar beneden maak je een zee van ruimte.
Enig min punt is de app, heeft niet overal bereik.
Optrekken gaat snel zat. Waarom een 2e elektrische motor en raket acceleratie? Kost alleen maar actieradius.
Fijne wagen, die het daarom om goed doet in de EV verkooplijst. Straks op vakantie naar Zuid Duitsland en Oostenrijk en daarmee eerste kennismaking met gebruik op de lange afstand, autobahn en snellader.
Je hoort dan weer meer van me.

Vervolg na 11.500 km

Zoals aangegeven, een vervolg na een reis van ongeveer 3.000 km door Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk (Wenen). Het rijden over de (snel) wegen is heerlijk. Maar het verbruik dan? Dat wordt bepaald door de snelheid. Ik heb gewoon lekker 110 gereden. Geen haast, de reis is ook vakantie. Met deze snelheid pak je gewoon 375 km. Lang genoeg voor een pauze. Dan het laden buiten NL. Zolang je de grote merken als IONITY, Fastned en Shell neemt, is er niets aan de hand. Laden gaat best snel, daarvoor echt geen Kia EV6 nodig.
Deze stations werken prima. Maar wees niet afhankelijk van de kleine stations op de rast plaatsen, drama. Je krijgt ze niet aan de praat.
Berg op, verbruik neemt natuurlijk toe, maar berg af gewoon weer de zelfde actieradius!
De hele reis in B gereden, amper de remmen gebruikt.
Nog even het laden, IONITY is prijzig. Zo’n 79 cent per kw. Voor snelladen betaal je dus flink. Maar brandstof is ook duur. Thuis voor het grootste deel aan de zonnepanelen maakt alles weer goed. Totaal maar een keer of 5 aan de snellader gestaan. Rest nachtladers bij accommodaties en soms 220V (duurt wel lang). Storingen? Ja, het blijf electronica. Lampje aan plafond ging opeens op rood. Direct naar de dealer betekent dat. Nou gewoon opnieuw starten en weer groen. Niet weer op rood geweest. De CC viel uit. Even herstarten en ook weer klaar. Verder niets.
Airco werkt prima en rijden blijft een genot. Door de enorme ruimte heb je zeker met 2 pers. op reis een zee van ruimte. Voor wat betreft het verbruik, we hadden een fietsenrek mee op de trekhaak met twee gewone fietsen.

Het vervolg na bijna 1 jaar

De Q4 etron bijna een jaar in bezit geeft nog steeds een gevoel van genieten. Geen enkel probleem heeft zich voorgedaan. Nu voorzien van een set wintervelgen en Goodyear winterbanden met een prima verbruik.
Wat ik wel mis is het gebrek aan communicatie over evt. updates. Andere merken hebben dit wel regelmatig, maar van Audi hoor ik niets. Inmiddels contact opgenomen met de dealer hierover. We wachten af.

5,0

PRIVATE LEASE Audi Q4

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens