Audi Q2 35 TFSI sport (2019)

Audi Q2 35 TFSI sport (2019)

UitvoeringQ2 35 TFSI sport
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

Een mooie start

Na een fantastische Ford Kuga diesel, twee mooie complete Opel Mokka's, benzine en diesel, wilde ik een keer in een A-merk rijden. Bij mij is een A-merk BMW, Mercedes, Audi en Volvo. De prijs is bepalend, max. 45.000 was mijn grens. Verder was na het dieselschandaal en het feit dat de particuliere markt is ingestort voor diesel, dus nu de keuze voor benzine een straks wellicht elektrisch. Andere voorwaarden: voor het eerst een automaat en met een hoge instap blijven rijden. De nieuwe Mokka kwam niet in 2019 (waardoor de keuze was voor een oude automaat en een verbruik van 1:12) dus op zoek naar een alternatief. De Volkswagen T-Roc vonden we mooi, maar toen ik de Audi Q2 in dezelfde showroom zag, was mijn interesse gewekt. Nadat ik in de 1,0 TFSI proef had gereden was ik verkocht. Helaas een lagere auto, maar daar staat veel tegenover. Broekhuis Alkmaar gaf als enige dealer een fatsoenlijke inruilprijs voor mijn diesel en we kozen na wikken en wegen voor de Q2, 1,4 TFSI CoD Tronic Sport. Pro Line, lederen bekleding, MMI navi, assistent systemen, achteruitrijcamera, winterbanden, 19 inch velgen. kortom een redelijk complete auto. Van binnen fraai, luxe, wat minder handige bergruimte dan de Opel en wat accessoires betreft ook fors duurder en beperkter als je onder de € 50.000 wilt blijven. Compleet kwam onze Mythoszwarte Audi Q2 uit op ca. € 47.000. Na 10 tankbeurten schommelt het verbruik tussen de 1:15/16 km (5,9-6,4:100).
Ik ben een rustige rijder, 35.000 km per jaar. Even wennen na een diesel met 1:24 en de huidige brandstofkosten.
De auto zoeft echter over de weg, de motor is bij stilstand bijna onhoorbaar en voldoende power bij het optrekken. De S-stand gebruik ik nauwelijks. Het Audi gevoel heeft me inmiddels in de greep, kwaliteit en een echt A-merk! Ben al wel een nieuwe voorruit verder na een schroef in de nieuwe band kon ik gelukkig met een prop erin verder, maar dat is gewoon pech. De Audi Connect is beperkt, ik twijfel nog of ik ermee doorga want de Apple Car-Play staat meestal aan. Geweldig geluid uit de 8 boxen. Eerste conclusie, geen spijt, minpuntjes de lagere instap, hoog verbruik, mogelijkheden stoelinstelling en praktische bergruimte binnen. Rijden is geweldig, nog nooit zo fijn en rustig zoevend over de weg gereden. Goede aankoop.

PRIVATE LEASE Audi Q2