Audi Q2 2.0 TFSI quattro sport (2017)
Uitvoering | Q2 2.0 TFSI quattro sport |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Q2 2,0TFSI Quattro
De Q2 hebben wij als tweede auto.
Heerlijke auto !
Het is origineel een Duitse auto gebruikt als persauto van Audi Ignolstadt, of te wel de Audi fabriek.
Het leuke van een persauto is oa dat bijna alles er op zit, , echter het panorama dak ontbreekt. Zelfs de full carbon spiegelkappen en side blades zijn af fabriek geleverd (een optie van 4000€!!).
Ook het B&O sound systeem ontbreekt niet.
De 2.0 TFSI Quattro heeft standaard 190 pk, maar dank zij JD engineering is hij voorzien van 255PK , en trekt hij is 5 seconden van 0 naar 100.
Het Quattro systeem is hierbij erg handig omdat het wielspin voorkomt.
Inmiddels is de auto een jaar in bezit en er zijn geen kosten geweest .Wij kochten de auto met 140000km op de teller inmiddels staat hij op 34000km. Toevallig heb er vandaag voor het eerst een flesje olie ingegooid.
Onderhoud is nog niet nodig geweest.
De originele Audi Sport rotor velgen gebruiken wij voor de winterset. Zomer's staat de auto op 20".
Een heerlijk rijdende betrouwbare auto!
betrouwbaar
De Q2 bevalt goed. Er zijn noemenswaardige kosten geweest tot nu toe, buiten het normale onderhoud.
Enig min punt is de losse alarm "sleutel" die vaak niet werkt waar door het alarm vaak onnodig af gaat.
Komende winter gaan we met de Q2 op wintersport. En nu hopen op veel sneeuw zodat de Quattro eens echt uitgeprobeerd kan worden.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5