Audi A6 Avant 3.0 TDI 245pk quattro Pro Line S (2012)
Uitvoering | A6 Avant 3.0 TDI 245pk quattro Pro Line S |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Audi A6 Avant 3,0 V6 TDI Quattro
Ik was al wat langer op zoek naar een vervangende auto voor mijn trouwe en fijne Audi A4 Avant uit 2003. Een heerlijke auto die ik met 82K op de teller kocht en nu heb ingeruild met 330K op de teller. Motorisch nooit problemen gehad en eigenlijk alleen de laatste jaren naast het reguliere onderhoud wat issues met zaken die nu eenmaal kapot gaan zoals raambediening, xenon licht, brandstofpomp en elektronica. Alles is altijd goed gerepareerd dus geen probleem verder.
Mijn vrouw ging in een lease A6 Avant rijden en we merkten al gauw dat dit een hele fijne auto is in het dagelijks gebruik. De kinderen hebben genoeg plek achterin Aangezien lease auto's komen en gaan hebben we besloten om privé een A6 Avant te kopen als vervanging van mijn A4.
De beslissing is gevallen op een A6 Avant 3.0 V6 TDI Quattro uit 2012 met allerlei mooie opties. Los van de geweldige motor en prestaties zijn o.a. een S-line interieur, luchtvering, elektrisch te openen panoramadak, elektrische stoelverstelling met geheugen en verwarming, achteruitrijcamera, NaVI PLUS, Bose soundsystem, Xenon en 20"dikke wielen erg fijn.
We hebben de auto nog niet zo lang, maar in een rit naar de Alpen in Frankrijk heb ik de auto als zeer plezierig ervaren. Wat een genot om mee op reis te gaan. Comfortabel en snel. De kilometers vliegen aan je voorbij en je stapt fris weer uit. De souplesse van de motor en het gemak waarmee je vrachtwagens of langzamere auto's inhaalt is fenomenaal. Van 0-100 gaat binnen de 6.5 seconden en tussen acceleraties zijn helemaal een feestje. De auto is tevens erg stil als je het goede sound system uit zet. Je hoort de V6 diesel brom en je voelt de kracht onder het pedaal en het is er direct als je het aanspreekt. Zonder het te beseffen rij je zo 170. Merk je helemaal niets van.
Het verbruik lijkt wat hoger dan mijn A4 Avant 2.5 V6 TDI. Deze auto was ook nog eens gechipt naar 190pk. Ik denk dat het realistisch is om uit te gaan van 1 op 14 voor de Audi A6. Wegenbelasting is niet zo gek veel hoger dan die van de A4 Avant 2.5 V6. Op precies te zijn €35,- per maand. Onderhoud en afschrijving zullen hoger zijn. Hoeveel moet blijken. Onderhoud van de A6 zal duurder zijn omdat de onderdelen al duurder zijn. Uiteraard zal de A6 nog wel wat afschrijven de aankomende jaren, maar gezien de nieuwwaarde van de A6 is er al heel veel afschrijving geweest voordat ik de auto kocht.
Hopelijk gaat deze A6 ons veilige kilometers brengen de komende jaren. Ik verwacht er veel van.
---Update---
Het is nu begin oktober en de auto bevalt nog uitstekend. Via wat liefhebbers op het Audiforum zijn er wat mooie aanpassingen gedaan aan de auto elektronica via de laptop. Je moet hier niet denken aan tuning, maar aan handige zaken die het gebruiksgemak van de auto verhogen zoals meer opties in de boardcomputer of verlichtingsopties.
Tevens nieuwe voorbanden (Good Year Eagle) want er was wat mis met de vorige banden.
Verbruik is goed met gemiddeld 1 op 13 bij een vlotte rijstijl. Je merkt wel dat als je echt gaat trappen met deze auto (en dat gaat zo makkelijk en met zo veel rust gepaard), dan loopt het verbruik wel hard op.
Er zijn verder geen issues met de auto en dat had ik ook niet verwacht.
PRIVATE LEASE Audi A6

Audi A6 quattro 3.0 TDI Premium Edition
- 2014

Audi A6 Avant 3.0 TDI Pro Line S PANORAMADAK|TREKHAAK|
- 2012

Audi A6 Avant 2.0 TFSI Pro Line Automaat | Climate control | MMI+ Navigatiesysteem | Cruise control | Mistlampen voor | Trekhaak afneembaar | Parkeersensoren voor en achter
- 2012