Audi A6 3.2 FSI quattro Pro Line (2004)

Audi A6 3.2 FSI quattro Pro Line (2004)

UitvoeringA6 3.2 FSI quattro Pro Line
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2015

Mijn eerste Audi, A6 3.2 Quattro

Na 3 jaar te hebben gereden in een mooie Seat Ibiza 1.2 TDI werd het tijd voor een ander soort auto.
De Ibiza heeft zich echt bewezen, deze was rijk uitgerust met opties als leder bekleding, stoelverwarming, pdc, navigatie enzovoort.
Diep van binnen wilde ik iets groters, een groter motor maar wel met voldoende opties.

Ik twijfelde tussen deze auto's: vw Touareg (2003-2005) BMW 5 serie (2003-2006) Audi A4 (2009-2011) en de Audi A6 (2004-2006)
Ook naar de eerste generatie Porsche Cayenne, gezien de kostenplaatje die aan deze auto hangt was de Cayenne snel afgevallen.

Bij Van der Lans auto's in Purmerend zag ik een prachtige A6 uit 2004 met 174.680 km op de teller... Ik plande een afspraak en ging de auto bezichtigen. De auto zag er super mooi uit, de kleur, de velgen, de binnenkant en natuurlijk de opties die deze had.
Na Eem proefrit was ik verkocht, ik kreeg een hele nette inruilprijs voor mijn Ibiza en zo kocht ik een Audi A6 3.2.

Eerste indruk
De A6 is prachtig, een tijdloos model met veel opties, alles is netjes afgewerkt en is van hoge kwaliteit. De auto oogt sportief maar tegelijkertijd ook zakelijk. Voldoende ruimte zowel voor als achter.

Motor
Aan vermogen kom ik niets tekort, wat rijdt die 3.2 V6 heerlijk. Het geluid wat uit de motor en uitlaten komt is gewoon prachtig. De motor maakt geen herrie, vind de motor juist stil bij stationair draaien.

Opties
Deze A6 is uitgerust met: leder bekleding icm alcantare, schuifdak, xenon, lichtsensor, regensensor, pdc v+a, 19 inch rs velgen, zonnescherm, navigatie, flippers aan het stuur, Bose, en nog een aantal dingen.

Brandstofverbruik
Met een rustige rijstijl haal ik 1 op 9-10. Dat vind ik zeer netjes voor 3.2 met een gewicht van bijna 1700 kg.

Onderhoud
Tot nu toe enkel olie ververst. 2 banden moeten binnenkort gedaan worden. Verder is er niet op de auto bezuinigd door de vorige eigenaren.

Ik zit met een glimlacht achter het stuur, de rijcomfort, wegligging, stuurgedrag en de looks van deze wagen maken deze A6 voor mij de ultieme wagen voor nu.

Ik zal deze review verder aanpassen zodra ik meer km's heb gemaakt!

Tot snel

APK

op 29 januari naar de garage geweest voor een APK, de Audi ging er gemakkelijk doorheen zonder aandachtspunten o.i.d.

Ook heb ik een 2e auto gekocht gezien het winterweer. De Audi staat nu stil onder een dikke autohoes. Aangezien ik geen winterbanden heb vond ik het zonde om met deze mooie velgen te rijden. Als het wat warmer wordt gaat de 2e auto weg en maak ik gebruik van mij Audi.

Na 9 maanden kan ik zeggen dat ik superblij met de Audi, het verbruik valt mee ( 1 op 9 ) maar je krijgt heel veel luxe en rijplezier terug.
Wat ik tot nu toe heb gedaan aan onderhoud:
- 2 nieuwe Pirelli P zero achterbanden.
- 2 tweedehands Continental Sportcontact 5 met ruim 6 mm profiel.
- bougies vervangen.
- olie en filter.
- luchtfilter vervangen.
- interieur filter vervangen.
- intensief laten reinigen zowel van binnen als van buiten door een erkend autopoets bedrijf incl. polijsten.
- APK
- Binnenkort weer de olie laten verversen.

Verder verwacht ik geen rare of onverwachte kosten, sterkte en goed onderhouden motor die geen olie verbruikt.

7,5

PRIVATE LEASE Audi A6