Audi A6 2.4 Pro Line (2008)

Audi A6 2.4 Pro Line (2008)

UitvoeringA6 2.4 Pro Line
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2022

Ach, die A4

begrijp me goed, deze A6 is een fantastische auto. Echter, die A4... kon me toch meer bekoren.

Deze A6 rijdt afstandelijker, is harder gedempt, is onoverzichtelijker. Daarmee heb ik meteen alle negatieve punten afgevinkt.

Verder niets dan lof. Het is een heerlijke reiswagen met een prachtig interieur. Bijna 15 jaar oud, bij mijn aanschaf 26.000 kilometer op de teller, op originele 14 jaar oude banden... :-)) en nog steeds van binnen en buiten in nieuwstaat. Geweldig. Ze zijn te vinden.

Ik heb deze wagen nu 11 maanden en heb er in deze periode 9000 kilometer mee gereden. Gemiddeld verbruik ligt, met een sterk anticiperende rijstijl, op 1:13,5.

In de achterliggende periode geen problemen gehad. De superklinkende audio-set af en toe het geluid van een opgeblazen eindtrap laat horen. De 14 jaar oude banden zijn na aanschaf direct vervangen. Bij de komende onderhoudsbeurt gaan ze de audiokwaal oplossen, en de automaatolie vervangen.

Gewaardeerd

Inmiddels 16.5 jaar oud met 52.000 km op de klok NAP. Nog steeds smetteloos van binnen en van buiten. De wagen bevalt nog steeds erg goed. Geen gebonk, gekraak in het onderstel bij 25.000 km en geen 4x per jaar extra garagebezoek, zoals bij onze eerdere nieuw gekochte Franse troep die we gehad hebben.

De V6 in combinatie met de CVT blijft een hele mooie stille soepele aandrijving. Ik ben op de hoogte van de gevoeligheden van de kettingspanners in de motor en CVT, dus geen stoplichtsprintjes voor mij.

Zo'n 1400 euro aan onderhoud gehad in 2.5 jaar. Dat is incl 2 beurten, automaat-olie vervanging, nieuwe accu en vervanging deurslot bestuurderskant.

Het gekraak in de HK audio installatie werd veroorzaakt door verspochte conussen van de woofers. Ik had nog een passend setje Rockfort Fosgates liggen. Weer een prachtig klinkende set-up zo.

We sturen nog zeker een paar jaar door.

PRIVATE LEASE Audi A6