Audi A4 1.9 TDI (2005)

Audi A4
Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4 - interieurAudi A4 - interieur

UitvoeringA4 1.9 TDI
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Sinds kort heb ik mijn nieuwe A4 (B7) kunnen ophalen bij de dealer. Om kort te beginnen: dit is een fijne auto.

De auto is goed uitgerust met leuke opties. De drie optie kits van Audi zitten er op. Dus lederen interieur/stuur, velgen, cruise control, regensensor, verwarmde voorzetels, automatische airco(std), ESP...

Zijn rijgedrag is zeer goed, voor een 1.9 TDI, aangenaam op de snelweg (hoofdgebruik). De auto kleeft goed aan de baan in de bochten. Voor tussen acceleraties is de motor ook ruimschoots voldoende voor de standaard vlot verkeer.

Degelijk afgewerkt binnenin, met oog voor details.

Dankzij de tank van 70l kan je toch wel een vlotte 1200km rijden zonder echt zeer spaarzaam te rijden. Gemiddeld verbruik ligt rond de 5,8l/100km.

<<update 27-09-05>>
De tank boordcomputer stuurt je wel heel erg vroeg terug naar een tankstation. Met een rijbereik van 100km heb je toch nog een 12-tal liter in de tank zitten. Dus kun je zeker nog een 150-tal km afleggen.

Dagelijks ontdek ik nog nieuwe opties. Zoals je kunt je ramen open met je afstandsbediening. Bijvoorbeeld, terwijl je op een extreem warme dag naar je auto wandelt, kun je hem ontgrendelen en alvast alle ramen openzetten zodat de eerste hitte al wat kan ontsnappen.

<<update 09-11-05>>
Bij een volle tot halfvolle tank hoor je af en toe een klots achteraan van de diesel bij bruusk remmen. Nu heb ik dat nog niet gehad bij andere auto’s, maar ik vermoed dat dit te wijten is aan de goede isolatie van buitengeluiden bij deze Audi. Niet echt een minpunt te noemen eigenlijk, eerder een gevolg van een pluspunt. In het begin was dit soms schrikken omdat ik dacht dat er iets op mij koffer gevallen was.

<update 20-01-06>
Een berichtje gekregen op de boordcomputer dat er olie bij moest. Hoeveel weet ik niet, maar ik vermoed dat dit normaal olie verbruik is na de eerste 13500km.

<update 05-06-06>
Opnieuw een berichtje gekregen op de boordcomputer dat er olie nodig was. Ik heb er 1 liter bijgedaan en het peil was terug ok. Dus het olieverbruik van deze wagen is ongeveer 1 liter olie per 13000km. Verder geen problemen met de wagen.

Aangezien men meestal wil weten wat er minder is aan deze auto, hier een beetje kritiek.

Zetelverwarming is wat aan de ’trage kant’, duurt 2 a 3 minuten vooraleer voelbaar. Bij de vorige BMW 3-reeks is dit vrijwel onmiddelijk.

Passagierszetel is niet in de hoogte verstelbaar. Dit is jammergenoeg een optie die ik vergat te nemen.

<<update 05-06-06>>
Als tip zou ik nog willen meegeven dat je best geen automatische kofferklep als optie neemt, omdat de koffer dan echt wel moeilijker dicht te doen is. De pomp die de koffer automatisch openklapt is echt wel zwaar. Heb ik ondervonden toen ik vergeleek met zelfde wagen die die optie niet had.

Problemen kun je bovenstaande puntjes niet noemen.