Audi A4 2.0 T FSI quattro DTM Edition (2006)

Audi A4 2.0 T FSI quattro DTM Edition (2006)

UitvoeringA4 2.0 T FSI quattro DTM Edition
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2011

Audi A4 2.0 T FSI quattro DTM Edition

INTRODUCTIE:
Na weken lang zoeken naar een audi a4 op het internet viel mijn oog op een Audi a4 DTM-Edition. Na veel zoekwerk ivm met de informatie van de auto, kwam ik erachter dat er totaal maar 75 van naar nederland zijn gekomen en er nu nog maar 50 aanwezig zijn. Dus een gelimiteerde editie! Ik dacht deze wil ik.. heb uiteindelijk voor een redelijke prijs van 22500 euro de auto kunnen aanschaffen. De auto zag er subliem uit met zijn zwarte mettalic lak, 2 dikke 10cm in doorsnede vergroomde uitlaten en de 19" RS6 velgen.
Dit zou mijn eerste Audi zijn en dat is het geworden. En ik ben zeer tervreden over zijn soepele werking, ruimte, comfort en uiterlijk geeft je met de 2.0T fsi bezine motor met 220pk een hele sensatie! De motor geeft je veel kracht wanneer het nodig is.

Standaard voorzien van:
-DTM/S-line interieur/extrieur (Recardo sportstoelen met half leer en half alcantara met verlengbare zitting, zwarte hemelbekleding, S-line sportonderstel, DTM instaplijsten, DTM teken op de buitenkanten, DTM bodykit, metallic lak, 18" velgen, carbon spoiler, carbon onderlip voorbumper, 10cm in doorsnede vergroomde uitlaten).
-Basis pakket (cruise control, licht en regen sensor, stuur in leder en alcantara, automatische airco en ook nog wat kleinere dingen)

Accessoires vanuit de fabriek:
-bose sound systeem
-parkeersensoren achter
-stuurwielbediening voor audio
-links/rechts gesch. temperatuurregeling
-automatische dimmende binnenspiegel
-buitenspiegels automatisch dimmend, en elektrisch inklapbaar
-skiluik, middenarmsteun achter
-opbergpakket
-bi-xenon verlichting

Latere toevoegingen:
-RNS-E navigatiesysteem
-RS6 velgen

HET RIJDEN:
Als ik de auto start hoor ik een rare tik in de motor, ik weet dat dit vaker voorkomt met de 2.0T fsi motoren van audi maar mij is verteld dat ik me niet teveel zorgen over hoefd te maken.
Daarnaast rijdt ik van huis uit altijd via de snelweg naar mijn werk, en dat is een klein 10 km.
De 20km dagelijks is overigens niet veel kilometers maar toch verbruikt mijn auto meer dan verwacht. De auto is totaal niet zuinig want stel ik rijd een afstand van 160km dan ben moeiteloos een liter of 30 kwijt(1 op 5,3)! Deze auto is alleen zuinig als je op cruisecontrol rijd met 110/120km/h op de snelweg.
Op het gebied van comfort vindt ik dat de auto best comfortabel is ondanks het sportonderstel en de 19 inch velgen. De Recardo sporstoelen zitten ongelofelijk lekker, en als je de auto inkijkt zien ze er toch echt dik uit. Jammer dat er geen stoelverwarming is zit.
De ruimte in de auto is zeker voldoende voor een gezin met 4 a 5 personen, de ruimte achterin is genoeg/voldoende, en voorin is er ook genoeg ruimte. ik kan ook makkelijk achter mezelf zitten achterin.
Het RNS-E navigatie systeem heeft een redelijk groot scherm en is overzichtelijk. het systeem werkt snel en simpel, ben ik heel positief over. licht en regen sensor werken precies goed, maar kan je niet instellen via de boordcomputer. De binnen/buitenspiegels die automatisch dimmen bij groot licht van een auto achter je is gewoon geweldig. De xenon verlichting geeft s’avonds een ongelofelijk bereik aan licht.

Pluspunten:
+ veel waar voor je geld met zeer veel opties
+ geeft veilig gevoel
+ uiterlijk! ziet er sportief uit
+ rijeigenschappen
+ afwerkingniveau
+ ruimtelijk gevoel
+ gebruiksvriendelijkheid

Minpunten:
- niet zuinig met brandstof voor 220pk
- een vervelende tik in de motor

UPDATE 24-5-2011:
Ben onlangs naar de audi dealer geweest vanwege de hoge verbruik van mijn auto. Na de uitlezing is mij verteld dat er een probleem is ontstaan in de thermostaat en dat daarom thermostaat open bleef staan..heel raar. Achja probleem opgelost, auto rijd nu ongeveer zoals de opgegeven waardes fabriek 1:11.

Tijdens uitlezing hebben ze uiteraard ook gekeken ivm die rare tik in de motor, hier wees niks op uit. Voor verdere onderzoek moeten ze me motor gaan bekijken en mogelijk gaat alleen het onderzoeken van me motor al gauw 200 euro kosten..zonde van het geld als het toch geen ernstig probleem is.

4,5

PRIVATE LEASE Audi A4

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens