Audi A1 1.2 TFSI Pro Line S (2012)

Audi A1 1.2 TFSI Pro Line S (2012)

UitvoeringA1 1.2 TFSI Pro Line S
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Eindelijk is het zover!!

• 422 km

Na 5 december de auto gekocht te hebben, is de auto afgelopen zaterdag (28 januari 2012) afgeleverd. Ik heb gekozen voor een Audi A1 1.2 TFSI Pro Line S in de kleur Daytona Grau (Vind ik persoonlijk de mooiste kleur op een Audi).

De Pro Line S is van zichzelf al behoorlijk vol uitgerust. De Pro Line S is gebaseerd op de Ambition uitvoering en bevat daarnaast de volgende opties:

-S-Line interieur en exterieur pakket. Deze pakketten bevatten onder meer 17 inch lichtmetalen velgen, een s-line sportonderstel, s-line sportstoelen voor, een met leer bekleed multifunctioneel sportstuur, stof/leder-bekleding, aluminium accenten, s-line instaplijsten, zwarte hemelbekleding, sportieve bumpers (vóór met mistlampen, achter met diffuser), een achterspoiler, grille in hoogglans zwart en verchroomde sierstuk voor de uitlaat;

Verder bevat het Pro Line S pakket:
- metallic lak;
- automatische airconditioning;
- Audi Soundsyteem;
- Bi-Xenonverlichting met LED dagrijverlichting;
- LED lichtpakket;
- Opbergpakket;
- Navigatiepakket (MMI Navigatie);
- Bluetooth telefoonvoorbereiding met audio streaming;
- Audi Multimedia Interface;
- Armsteun voor;
- Verwarmde buitenspiegels.

Andere zaken zoals cruise-control, lichtsensor, regensensor, elektrische ramen en spiegels, uitgebreide bestuurders informatie systeem enzovoorts zitten ook op de auto.

De auto is dus behoorlijk volgeladen. Als ik deze opties los zou nemen zou ik ruim E 10.000,= moeten betalen voor de opties.

Dan de aflevering. Zaterdag ochtend vroeg kon ik de auto ophalen bij Martin Schilder in Alkmaar (erg tevreden over de dealer). Ik ben zeer goed geholpen door de verkoper en na al het papierwerk afgehandeld te hebben, heb ik uitleg gekregen over de auto. Na het uitgebreide uitleg was het eindelijk zover dat ik de weg op kon met de auto.

Per direct merkte ik dat deze auto een stuk fijner rijdt dan de Seat Ibiza Cupra. Uiteraard is deze auto achteraf niet extra verlaagd en heeft ook geen 18" inch wielen, maar toch merk jij dat het onderstel (s-line onderstel) behoorlijk anders is. Hij is strak afgeveerd, maar niet oncomfortabel. De auto rijdt dan ook behoorlijk volwassen. Je hebt geen enkel moment het gevoel dat je met een kleinere auto op de weg bent.

Verder is de auto subliem afgewerkt (dit las ik al overal en het is 100 procent waar!!). Elk onderdeel dat je vastpakt is of van leder, echt aluminium, of hoogwaardig kunststof/rubber. Dit zal denk ik ook komen doordat de auto behoorlijk is afgeladen met opties. Ik kan me voorstellen dat de auto in zijn basisuitrusting wat karig aanvoelt. De auto is dankzij zijn sublieme afwerking geheel kraak vrij en super stil (ook de motor). Tijdens het rijden hoor je enkel afrolgeluiden van de banden. Verder is de ergonomie zoals je van een Audi mag verwachten. Alle knoppen zitten op de juiste plaatsen en werkt het MMI-systeem inclusief de bluetooth-telefoon (iPhone 4s) erg goed. Via het MMI-systeem kan je bijna alles naar eigen wens instellen. Het is dan ook bizar om in zo een kleine auto dit allemaal te kunnen. Je kunt bijvoorbeeld de hoeveelheid van het licht van de sfeerverlichting instellen (overal zitten mooie led lampjes die in de duurdere auto's ook zitten en een luxe gevoel geven) enzovoorts.

Wat betreft de motor heb ik gekozen voor de nieuwe 1.2 TFSI met 86 pk. Ik heb tot op heden geen enkele keer het gevoel gehad dat ik met 86 pk onderweg ben, terwijl ik van een auto ben uitgestapt met 180 pk. De auto lijkt meer vermogen te hebben dan de opgegeven 86 pk. De auto heeft eigenlijk op ieder moment voldoende trekkracht. Dit is uiteraard te danken aan het koppel van 160 nm. De auto is dan ook behoorlijk schakellui te rijden. Ik ben dan ook van mening dat dit een perfecte motor is voor deze auto aangezien het verbruik ten opzichte van de 1.4 TFSI behoorlijk beter is. Ik heb op dit moment een gemiddeld verbruik van 1:16,3 over de eerste 422 km. Ik ben hiermee zeer tevreden, rekeninghoudende met het koude weer en dat de auto nog ingereden moet worden. De auto zal dan ook met de tijd zuiniger worden, al hangt dit ook af van je rechtervoet.

Verder heb ik tot op heden geen negatieve punten kunnen ontdekken. Wellicht als ik meer kilometers heb gemaakt. Tot op heden heb ik geen enkel moment spijt gehad van mijn keuze. Het is gewoon een superfijn bakkie.

Dit wat ik hierboven heb aangegeven is een eerste indruk van de auto. Ik kan uiteraard nog geen volwaardige review schrijven over de auto met nog maar 422 km op de teller. Ik zal dan ook mijn review van tijd tot tijd bijhouden. Ik hoop in ieder geval nog op veel plezierige en probleemloze kilometers.

7,5