Audi A1 1.2 TFSI S-Edition (2011)
| Uitvoering | A1 1.2 TFSI S-Edition |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2011 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 116.900 km |
| KM-stand laatst | 140.423 km |
Van redelijk grote Fransoos naar kleine Duitser
In juni 2025 hield de Citroën C4 die ik hiervoor had het voor gezien. Hieropvolgend kwam een bevriende garagist met de Audi a1 uit 2011 aan. Deze had net een nieuwe distributieketting gekregen (bekend probleem met de 1.2T(F)SI motoren) dus kon er weer even tegenaan dacht ik, Paar dagen na het in bezit krijgen van de auto kwam ik er echter achter dat de auto schokt bij het optrekken, dit was vooral als de auto koud was en als ik het gas goed doortrapte. Na wat uitzoekwerk bleek dat de bougies en diens kabels aan vervanging toe waren. Dit is onder garantie gedaan.
Verder reed de auto geweldig, Voor zijn 86PK komt ie goed mee met het verkeer en ook is ie zuinig. Gemiddeld zit ik op de 1 op 15 met veel gemixt rijden. ook is ie voor zijn grote een comfortabele auto met cruise controle en een armleuning in het midden, Topsnelheid heb ik getest op de Autobahn en deze zat op 186km/h. De wegenbelasting en verzekering zijn ook enorm gezakt t.o.v. mijn C4 wat de portemonnee weer fijn vind
Rond oktober, november kwam er echter een nieuw euvel aan het licht. De auto lekte olie wat plassen achterliet. Er was een seal niet goed dichtgemaakt bij het vervangen van de distributieketting. Ook dit is gerepareerd onder garantie. Tevens zijn toen ook onder garantie de spanrol vervangen. De remmen waren toen ook aan vervanging toe, deze zijn dan ook meteen vervangen.
Sindsdien doet ie het perfect en kar ik er goed mee door, namelijk tussen de 2 en 3000 km privé per maand. Ook heeft hij mij en mijn vriendin in december zorgeloos naar Denemarken en teruggebracht en zijn we nog een paar weekenden Duitsland en Luxemburg ingetrokken voor weekendtripjes. Al met al een hele fijne auto die in het begin wat mankementjes had. In mei staat er een tripje Engeland klaar met het karretje dus ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn, ik zal na deze trip een update schrijven omdat rond deze tijd er ook weer een beurtje aan zit te komen
PRIVATE LEASE Audi A1
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Audi A1 1.2 TFSI S edition / NAVI / AIRCO / STOELVERWARMING
- 2011

Audi A1 Sportback 1.2 TFSI Ambition Pro Line Business | Navigatie | Stoelverwarming | Xenon verlichting | Zwart dak | 98.000km |
- 2014

Audi A1 Sportback 1.2 TFSI Connect 86PK Airco Cruise LMV Navi NL-Auto
- 2012

Een gebruikte Audi A1 kopen? Hier moet je op letten

Praktijkervaring Audi A1: dit vinden eigenaren van hun Mini-concurrent

Koopwijzer Audi A1: mag bij gebruikt premium merk de lat hoger?

Praktijkverbruik: is de Audi A1 (2010 – 2018) een zuinige keuze?