Audi 80 2.0 E 90pk (1992)
Uitvoering | 80 2.0 E 90pk |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Bijna een jaar geleden heb ik een Audi 80 gekocht. Goede ervaringen met het merk (familie) hebben zeker een rol gespeled bij de keuze voor dit merk, verder vond ik het ook gewoon een fraaie auto. Toen ik de Audi kocht was hij ruim 11,5 jaar oud, maar dat zag je er niet aan af. Geen roest te bekennen, alleen wat krasjes rondom en een klein beetje steenslag aan de voorkant. Het interieur was ook zeer netjes met alleen een klein slijtageplekje aan de bestuurdersstoel. Als er mensen met mij meerijden geloven ze ook vaak niet dat mijn Audi al 12,5 jaar oud is.
Deze uitvoering heeft de 2.0 liter motor met 90 PK, wat zeker niet overhoudt bij een gewicht van 1160 KG. Toch kun je goed meekomen in het verkeer, en op de snelweg is de auto helemaal in z"n element. Reglematig rij ik met meerdere passagiers stukken van enekele honderden kilometers over de snelweg waarbij de snelheid vaak rond de 140/150 ligt, zo"n beetje de lekkerste snelheid om deze auto te rijden, en de auto doet dat ook zonder problemen en is dan nog opvallend stil. Het is dan ook echt een comfortabele auto die ook op langere ritten prima zit.
Het verbruik valt nogal tegen als je veel in files en/of stadsverkeerk rijdt. Het verbruik gaat dan richting 1 op 9. Rij je meer over snelwegen, dan ligt het verbruik rond 1 op 10,5, wat netjes is gezien ik er niet altijd rustig mee rijd. Het olieverbruik blijft keurig binnen de perken, een liter per 5000 km.
Eén van de vorige eigenaren had de Audi waarschijnlijk door een beunhaas laten uitlijnen. Na vele tienduizenden kilometers waren hierdoor wat onderdelen rechtsvoor verogen of zat er speling op. Resultaat: nieuwe fuseekogel, nieuwe draagarm rechtsvoor, nieuw onderdeel voor de besturing en een uitlijnbeurt. Verder een compleet nieuw gaspedaal omdat de onderdelen niet los te leveren waren door de dealer.
Voor de rest is er geen enkel probleem geweest. Het is echt "starten, lopen en rijden".