Alfa Romeo MiTo (2010)
Uitvoering | MiTo |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Eerste ervaringen
Na maandenlang zoeken naar een waardige vervanger voor mijn Toyota Aygo kwam ik uit bij de Alfa Romeo Mito. Ik was direct gecharmeerd van het exterieur en het bijkomende interieur maakte het plaatje compleet. Alleen de rij-eigenschappen konden nog roet in het eten gooien.
Eind juli een proefrit gemaakt in mijn huidige Alfa Romeo MiTo en de auto paste perfect in mijn plaatje en heeft mij doen overhalen de auto te kopen. Echter de koop liet een vreemde nasmaak achter toen er een storing in het stuurhuis ontstond tijdens de proefrit en dit direct vervangen moest worden (overigens goede service van autobedrijf). De auto stond netjes een dag later gerepareerd en wel klaar.
Enkele dagen erna stond een lange rit gepland voor een korte vakantie en kon ik de auto optimaal inrijden. Echter ontstond wederom na de eerste dag een probleem in het motormanagement. Cilinder vier gaf een storing aan en na de controle van de ANBW stond er vocht in. Mogelijk veroorzaakt door het schoonmaken van de motor tijdens het poetsen bij het autobedrijf. Vol goede moed ben ik de rit op mijn vakantie aangegaan en hoewel de auto stug afgeveerd is wordt het niet oncomfortabel. Je kunt op de snelweg lekker meerijden en zeker in de D-stand redelijk optrekken. Prettig is de Blue&Me knoppen op het stuur maar ik mis een bluetooth connectie voor MP3-speler/telefoon voor muziek.
De auto geeft verder geen kik en doet het uitstekend. Intussen is al wel keer de regelweerstand van de aanjager vervangen want deze stopte er spontaan mee. Deze werd kosteloos via de garantie vervangen. Bij navraag over het water in cilinder vier werd mij hetzelfde antwoord gegeven en tot op dit moment nog geen last van gehad.