Alfa Romeo MiTo 1.6 JTDm Sport (2009)

Alfa Romeo MiTo 1.6 JTDm Sport (2009)

UitvoeringMiTo 1.6 JTDm Sport
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Blijft leuk

Ik ben een nederlander in Belgie dus ik zal het niet over de prijs van aanschaf en onderhoud hebben maar wel over mijn ervaringen met de Mito.

Na lang gezocht te hebben naar een kleine dieselauto (meeste vond ik erg saai) de Mito proefgereden en de verkoper adviseerde mij om eerst even in N te rijden en dan pas in D over te gaan. Ook hier was mijn eerste gedachte saai, totdat ik Dynamic indrukte.
Wat een leuke auto.
Heb hem meteen besteld in mat rood, ik vond het metallic rood iets te flets en moet zeggen dat ik nog steeds tevreden ben.

Het rijden blijft leuk, de tussenacceleraties zijn erg prettig en kan hem bijzonder schakellui rijden. Heb hem trouwens altijd in Dynamic staan, eigenlijk zou deze standaard aan moeten staan.

Ik hou me trouw aan mijn onderhoudsbeurten (nog 4000km tot de volgende) en tot nu toe niets speciaals aan de wagen.

Bij 65000km heb ik de pirelli's vervangen door continental's sportcontact 3.

Het enige wat me stoort is het feit dat mijn ipod niet altijd herkent wordt en dat het mp3 spelertje van de aldi geen enkel probleem geeft (microsoft-apple?).

Volgende week met de Alfa naar zijn geboortegrond (Milaan) en ik denk dat het weer een feestje gaat worden.

Klein opdondertje

De Mito is een klein opdondertje waarin ik elke dag nog steeds een glimlach krijg.
De wegligging is fantastich, nu bespaar ik ook nooit op de banden,(217/45-17) elke op en afrit is een feest. Sorry, velgen 215/45 17.
Hij is wel hard geveerd en dat merk je behoorlijk op de Belgische wegen (veel steenslag ook) maar dat houd je wakker.
Na een zware werkdag wil ik nog wel eens de binnenwegen naar huis nemen om een lekker stukje te kunnen sturen.

Verbruik: tsja, nu wil ik op een lege snelweg nog wel eens de cruise control opzetten maar dat gebeurt dus alleen als ik een hele vroege dienst heb. De boordcomputer geeft aan dat ik over de gehele 66000km een gemiddelde snelheid heb van 78km/u met een gemiddeld verbruik van 6.5L per 100km

Heeft er iemand trouwens ervaring met de tuning van Savali?
De Alfa voelt aan alsof er wel wat vermogen bij kan (onderstel bedoel ik daarmee) en heb interesse in het setje van Savali.

7,5