Alfa Romeo MiTo 1.4 Turbo 120pk Sport (2009)
Uitvoering | MiTo 1.4 Turbo 120pk Sport |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Italiaanse hot-hatch!
Nadat onze Stilo een erg dure reparatie kreeg te verduren, hebben we gekozen om iets kleiner, terug naar benzine en in een volledig nieuwe auto te gaan rijden. Alfa Romeo was al jaren een droom en die bleek mogelijk door de aankoop van een demo-model van onze dealer.
De rode MiTo 1.4 Turbo met 120pk is uitgerust in Sport-uitvoering, hetgeen een aantal cosmetische voordelen (spoilers, achterbumper, etc.) met zich meebrengt, maar de extra's binnenin zijn echt super. Climate-control, Cruise-control, MP3-stereo, maar ook een mooi stofje (zwart-rood), carbonlook dashboard bekleding of de lichtmetalen pedaalset dragen bij aan het sportieve idee.
Als je binnenstapt wordt je al verwelkomt door een mooie lichtmetalen (sticker?) met daarop het gesierde Alfa Romeo erop, sleutel erin en de klokkenwinkel begint zowaar als een hartslag te kloppen en als je het contact aanzet gaan de wijzer, ware het een volbloed sportwagen, even op en neer. Dit is emotie!
De auto rijdt gewoon super; luister niet naar Jeremy Clarkson's oordeel. Ook al is het nog niet eens de potentste versie, toch: Dit wil echt wel de hoek om, is rete-giftig in D-stand en rijdt ook gewoon prettig in de file (voortkabbelen op de koppeling). Wel is 'ie wat dorstig (1:11 gemiddeld is eerder regel dan uitzondering en ik rijd heus niet alleen binnendoor), maar wellicht ligt dat wel aan het feit dat het zo'n uitdagend karretje is.
Zowel voorin, alsook achterin is het ruim voldoende zitten, als is de instap naar achteren wel wat krap. Ook de kofferruimte is niet echt riant. Zeker nu er bij ons gezinsuitbreiding zit aan te komen, zijn we toch genoodzaakt om er nog een tweede auto bij te nemen (hetgeen ik persoonlijk echter geen probleem vind, als de Alfa maar blijft! haha).
Tot nu toe zijn we nog geen problemen tegengekomen. Wel raak je met de minste en geringste snelheid al een drempel met de voorste spatlap en toen ik afgelopen winter vastzat in de sneeuw, heb ik deze losgereden. De dealer heeft hem toen mooi weer vastgemaakt overigens.
Ik ben benieuwd of deze wagen me zal blijven boeien de komende jaren; tot nu toe heb ik geen reden tot twijfel hiertoe!