Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm Eco Progression (2011)
Uitvoering | MiTo 1.3 JTDm Eco Progression |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eerste ervaringen en foto's
Na de afgelopen maanden verschillende eco-diesels afgewogen te hebben (Polo, Ibiza, Fabia, Punto Evo) toch gevallen voor de "looks" en de techniek van de Mito.
De 1.3 JTDM van de Fiat-group heeft een veel mooiere loop als de drie-pitter van VAG.
Aankleding van de auto heb ik helemaal naar wens kunnen doen bij Wim Prins in Nunspeet. Deze dealer is zeer aan te bevelen. De lederen bekleding achteraf in laten bouwen met als voordeel dat ook de binnenzijde van de deuren meegenomen konden worden.
Eerste ervaring zijn zeer positief, kwaliteit van afwerking is prima. De afgelopen 12 jaar ruim 3,5 ton met veel plezier in Skoda's gereden, maar de huidige Alfa's kunnen er zich zeker mee meten.
De versnellingsbak is nu nog wat hakerig, maar dit zal zeker beter worden.
100.00 km
Ze zeggen dat je als echte "petrol head"één keer in je leven een Alfa Romeo gereden moet hebben...
De afgelopen drie jaar en nu bijna 100.000 km zijn voorbij gevlogen en naar volle tevredenheid.
Niet zo zuinig als de boekjes beloven, maar toch ruim 1:20 is makkelijk haalbaar.
Onder garantie is tijdens de eerste beurt de brandstofpomp vervangen, deze "floot" nogal. Tijdens de tweede beurt zijn de achter remschijven vervangen. Doordat ik vrij veel snelweg kilometers maak en niet veel de remmen gebruik waren deze gecorrodeerd... Verder geen mankementen!
De chiptuning van Squadra, die ik al na een aantal maanden heb gedaan, is echt geweldig geweest. Vooral het extra koppel maakt van de Mito een lekkere rijders auto.
In mei wordt de Alfa ingeruild voor een Skoda Fabia, ten tijde van de aanschaf van de Alfa heb ik ook al staan dubben, maar het toenmalige model was niet aantrekkelijk. De nieuwe Fabia combi is veel mooier en de extra kofferbak ruimte is nodig.
Enige storende van de Mito is toch echt dat die neus zo laag is en je stapvoets over verkeersdrempels heen moet, en dan nog schurend, maar verder een heerlijke auto!
De volgende eigenaar gaat hier nog veel plezier aan beleven!