Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm Eco Distinctive (2012)

Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm Eco Distinctive (2012)

UitvoeringMiTo 1.3 JTDm Eco Distinctive
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Afwachten

Na flink wat inspiratie te hebben opgedaan van alle MiTo reviews op Autoweek heb ik toch maar besloten mee te gaan in mijn (komende) auto review.

Momenteel rijd ik nog een Peugeot 206 GTI uit 2001, maar per 28 maart ben ik officieel Alfist. Veel vrienden van me rijden al Alfa en willen er niet meer vanaf, een 147 en 159 en binnenkort kom ik dan met de MiTo! Op het moment ben ik er elke dag al mee bezig, lezen van alle reviews, zoeken naar exact dezelfde versies en dromen van 28 maart! Het is echt frustrerend om zo op je auto te moeten wachten, vooral als je zoiets moois hebt besteld!

Na wat proefritjes in verschillende 14% bijtelling modellen (Renault Megane Coupe, wat overigens een vreselijke auto is om in te rijden, Fiat Bravo, prima maar saai) is mijn oog gevallen op deze mooie Italiaan. Na een proefrit in mijn komende MiTo was ik helemaal verkocht, ondanks dat de auto wat stug aanvoelt in de stad is het genot van alle luxe geweldig! Alles is mooi afgewerkt (lederen bekleding, missende raamlijsten voor, mooi lijnenspel van de carosserie in combinatie met een paar mooie velgjes maakt het echt een pareltje! Dus binnenkort ga ik genieten van mijn bestelde Italiaan.

1.3 jTdm eco distinctive met de volgende opties welke na alle reviews gelezen te hebben voor mij het interessantst leken:

- Bose set (veel km's en wil lekkere muziek
- Pack Premium en Pack sport en Nav pack
- Cognac lederen bekleding
- Nero competizione metellic lak
- Mooie spaakvelgen (17 inch geloof ik, beestje moet er goed uit zien!
- Blue & me (geen boetes meer voor niet handsfree bellen)

Volgens mij heb ik het wel zo'n beetje, dus kan echt niet wachten en met het tikken van mijn 1e "review" krijg ik alleen maar meer de kriebels! Ik zal bij aflevering de foto's en eerste ervaringen met jullie delen! Dank voor alle leuke reviews en blijf updaten! :)

*zo de foto van de auto zoals ik deze besteld heb staat online, nog 2 weken en dan komen de eerste ervaringen online!

*de 23e maart kan ik de auto ophalen, meer foto's en eerste ervaringen volgen na het weekend! :)

Wat een aangename verrassing!

• 577 km

Vorige week vrijdag was het zover. Zonnetje scheen lekker over de Bossche binnenstad en ik was zo blij als een klein kind in de snoepwinkel! De auto kon opgehaald worden bij Nieuwkoop!

Bij aankomst stond voor de deur een prachtige zwart metallic Mito zoals een aantal maanden geleden besteld. Een glimlach van oor tot oor, de MiTo was nog mooier dan gedacht! Na het tekenen van wat papieren en het in ontvangst nemen van de sleutel en de model MiTo kon ik dan eindelijk de weg op!

0 kilometers op de teller, alle knopjes en opties uitgeprobeerd en gassen maar! Ik was op het begin bang dat ik een hele foute keuze had gemaakt met de velgen (blijkbaar toch 18 inch) omdat ik al zoveel had gelezen over de stugge vering. Ik moet zeggen dat dit vooralsnog zeer meevalt, alleen op de stadsweggetjes met kinderkopjes en drempels word ik wel door elkaar geschud. Gelukkig is 90% van mijn kilometers op het gladde asfalt van de snelwegen. Voor mij dus geen enkel probleem en wat zien de velgjes er geweldig uit! Al heel wat complimenten over de aankleding inmiddels gehad.

Verdere opties als de chromen kapjes/randen, blue&me, Bose soundsystem, instant Nav en dualzone climate control maken het tot een zeer luxe en aangename verschijning. Voor de 5 jaar dat ik er aan vast zit is het ook zeker niet overbodig!

De Blue&Me werkt perfect tot nu toe, erg handig dat het spraakgestuurd werkt, kan ik mooi mijn ogen op de weg houden.

De instantNav werkt ook prima alleen erger ik me mateloos aan het feit dat wanneer madame praat de muziek gepauzeerd word (en dat gebeurt nogal eens!). Iemand tips om dit te verhelpen?? Buiten dat zeer accuraat en overzichtelijk.

Bose soundsystem, heel simpel: GENIAAL! Ten opzichte van het standaard geluid uit de MiTo is dit een wereld van verschil, fijne subwoofer met surround opstelling van de twieters en boxen. Had alleen wat meer instelmogelijkheden verwacht, buiten dat, echt de fijnste optie naast het Blue&Me systeem.

De climatecontrol, weinig ervaring mee tot nu toe, maar doet netjes zijn ding en werkt lekker snel.

Weggedrag en prestaties.

Tja, het is en blijft een 1.3 met 85PK, maar het valt mij alles mee. Ik kan me wel voorstellen dat velen van de MiTo rijders voor chiptuning hebben gekozen want inhalen betekent terugschakelen ipv doortrappen.

Verbruik kan ik nog niet veel over zeggen, vanochtend voor het eerst getankt met 570 kilometer op de teller (veel korte stadsritjes) Dus hier volgt binnenkort meer info over.

Wegligging daarentegen is zeer goed, was al redelijk verwent hiervoor met mijn 206 GTI, maar deze ligt nog veel lekkerder in de bochten! Gaat heerlijk zonder enig probleem!

Start en Stop systeem merk ik trouwens niets van, oftewel prima in orde!

DNA systeem, tja, eigenlijk is de D mijn enige stand op het moment omdat ik GEK word van het continue opdoemen van de SHIFT UP in mijn dashboard. Qua prestaties merk ik niet veel tussen Neutraal en Dynamic, maar wellicht na het goed inrijden van de auto dat het wel duidelijkere verschillen met zich meebrengt.

Spoedig volgt er meer info over mijn bevindingen van deze prachtige en leuke auto!

10,0