Alfa Romeo MiTo 1.4 Turbo 120pk (2009)

Uitvoering | MiTo 1.4 Turbo 120pk |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Alfa Romeo Mito 2009 120 pk Turbo
Mijn eerste auto wegdoen.
Na 3 jaar te rijden in een oude Peugeot 206 uit 2000 gereden te hebben werd het tijd voor wat nieuws. Alhoewel deze Peugeot mijn eerste auto was en een maatje was geworden heb ik hem met pijn in het hart weggedaan met als vervanging een Alfa Romeo Mito!
Mijn eerste indruk van de Mito!
Ik raakte vanaf het eerste gezicht verliefd op het interieur van de Mito en hoe meer ik naar de auto keek des te meer begon de buitenkant me ook te boeien. Ik ben ook weg van de details in het interieur met het geborduurde logo van alfa in de stoelen en de sportieve klokken. Ik ben dan ook verbaasd dat je deze auto zo weinig ziet rijden als het vergelijkt met bijvoorbeeld een Mini!
88.000 KM en de eerste kilometers.
Het eerste waar ik even aan moest wennen waren de toch wel harde stoelen vergeleken met de Peugeot maarja, daar staan Fransozen toch ook wel bekend om dat de stoelen heel zacht zijn! Maar na de eerste paar honderd kilometer gereden te hebben wende het vanzelf wel. Eigenlijk alles wende wel vrij snel net zoals het redelijk harde onderstel en het rustiger over drempels heen te moeten rijden. Wat me ook opviel was hoe ontzettend stevig deze auto op de weg staat wat echt een genot is! Tot nu toe bevalt het me ontzettend hoe deze auto rijd en heb ik er alles behalve spijt van maar, ik heb nog maar zo’n 300 kilometer gereden en kan nog niet op langer termijn oordelen.
Word vervolgd!