Alfa Romeo 33 1.5 i.e. (1993)
Uitvoering | 33 1.5 i.e. |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Na het overlijden van mijn Golf van eerste type was het voor mij tijd voor iets anders, toen ik deze auto zag, was het liefde op het eerste gezicht. Je moet van het lijnenspel houden die als hoekig mag worden beschouwd. De motor is een 1500 cc benzinemotor met injectie, gelukkig nog een boxermotor die alfa zo goed kon maken. Warmrijden is voor deze motor van levensbelang, word hij niet goed warmgereden dan kun je grote problemen krijgen. De vorige eigenaar had een koppakking kapot gereden, vanzelfsprekend was dit het eerste wat gedaan moest worden, na deze reparatie heb ik nog geen problemen gehad.
De wegligging van de 33 is zeer goed te noemen, dankzij het lage gewicht en het lage zwaartepunt heeft de alfa ook veelmee zitten. De motor met 100 pk weet niet meteen mensen aan het watertanden te krijgen maar ik was na een ritje om, hij reageert alert en is altijd bij de les, vlot meekomen is gemakkelijk.
Kapotte koppaking bij aankoop