Alfa Romeo 33 1.5 QV (1986)
Uitvoering | 33 1.5 QV |
Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Heerlijke auto
De Alfa 33 QV voor de hobby en de lol aangeschaft. Hiernaast heb ik nog een auto voor het dagelijks gebruik.
De Alfa heeft sinds 1986 slechts 59.000km gelopen, het is een van de weinige QV's op kenteken in Nederland uit de 1e serie én met APK. Hij is zelfs roestvrij :D
Ik heb hem nog niet zo heel lang, ik zal hier ervaring bijhouden.
Hij rijdt op benzine, eigenlijk super 98, dus de verbruikskosten zijn wat hoger dan gewend, maar dat mag bij een hobby-auto. Hij is ook wat minder zuinig dan de auto's van tegenwoordig, maar dat is ook geen verrassing met een boxerblokje met dubbele carburateur.
Nog steeds heerlijk
Hij wordt lekker gebruikt voor ritten, onder andere met de SCARB (Alfaclub.nl). Prima betrouwbaar, niet de snelste als je het vergelijkt met de moderne auto's, maar dat is ook niet eerlijk natuurlijk.
Onderweg aardig wat reacties en duimpjes van andere weggebruikers. Vooral mensen die er vroeger een hebben gehad of zelf nu ook Alfa rijden.