Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 16v Distinctive (2007)

| Uitvoering | 159 Sportwagon 1.9 JTDm 16v Distinctive |
| Versnellingen | 6, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na ruim 4 jaar te hebben rond gereden in mijn Renault Laguna 1.9 dci grand tour ( 2003 ) was de overstap naar een Alfa een gemakkelijke keuze, ik was immers al gewend geraakt om ongeveer om de 2 maanden in de garage te staan met weer een of ander defect. Althans dat was de veel gehoorde reactie op mijn keuze om voor de Alfa 1.9 jtdm sw q tronic te gaan. En ik moet inderdaad toegeven dat ik na 2 maanden al weer bij de dealer op de stoep stond... echter alleen om een schaalmodel van de 159 voor mijn zoontje te bestellen. Daarna hebben ze mij niet meer gezien !
Tot op heden geen enkel probleem gehad met de mooiste auto uit zijn klasse. Fantastische wegligging, rijdt heerlijk, is stil, goed afgewerkt en de automaat werkt perfect. Aangezien ik een vrij ’zware rechter voet’ heb en ik de 1.9 jtdm wel wat ’tam’ vond heb ik de auo laten chiptunen bij Squadra en zit er nu 187 pk onder de motorkap! Normaal gesproken moet 150 Pk voldoende zijn.
Zijn er dan helemaal geen minpuntjes aan de 159?
Jawel koop deze auto niet voor de ruimte achter de voorstoelen, dan kan je beter voor de ’zeer fraai gelijnde’ Vectra of Avensis gaan. Angezien ik toch 95 % van mijn tijd alleen in de auto zit vond ik dit ook niet zo’n groot bezwaar. (BMW 3 serie en de lexus 250/220 hebben trouwens hetzelfde probleem met de beperkte ruimte achterin)
Ook het verbruik valt in vergelijking met de concurrentie en met mijn vorige auto tegen, doe je het rustig aan dan is 7 l/100 nog wel te halen, met een sportievere rijstijl kom je al snel uit op 8 tot 8.5 l/100 uit.
Tip voor diegene die niet gaan leasen; ga niet direct voor de actie modellen maar kijk ook eens naar de normale modellen waarop, in tegenstelling tot de actie modellen, wel korting valt te bedingen. Een korting van rond de 10 % moet na stevig onderhandelen mogelijk zijn, waarna het verschil in aanschaf prijs tussen de ’business’ uitvoering en de ’distintive’ uitvoering (met al zijn extra’s) in mijn geval slechts € 500 bedroeg.
Kortom een aanrader!
No problems!