Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 16v Business (2007)

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Alfa Romeo 159 SportwagonAlfa Romeo 159 SportwagonAlfa Romeo 159 SportwagonAlfa Romeo 159 SportwagonAlfa Romeo 159 SportwagonAlfa Romeo 159 SportwagonAlfa Romeo 159 SportwagonAlfa Romeo 159 SportwagonAlfa Romeo 159 - interieurAlfa Romeo 159 - interieurAlfa Romeo 159 - interieurAlfa Romeo 159 - interieur

Uitvoering159 Sportwagon 1.9 JTDm 16v Business
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Wat een fantastische auto is dit toch!

Na een jaar rondgereden te hebben in een Volvo S40 is dit toch wel een heel groot verschil.
Ten eerste vind ik dat de auto er heel mooi uitziet. Ik loop elke ochtend met veel plezier naar mijn auto toe!
Ten tweede voelt de Alfa veel meer aan als een echte auto. Op zich was de Volvo prima, maar als je eenmaal in de Alfa hebt gezeten en vóóral hebt gereden worden de verschillen groter. Je voelt aan alles dat de Alfa een rijdersauto is. Hij stuurt direct, ligt goed op de weg en de stoelen zitten heerlijk.

Op de bekleding na is alles standaard in mijn Alfa. Ik heb er rood leer in laten zetten. In tegenstelling tot alle kritieken vooraf moet iedereen nu toch toegeven dat het wel heel mooi staat, zeker in combinatie met de zwarte buitenkant. Je bent alleen wel verpest, want een volgende auto moet natuurlijk ook leer hebben...

Tot nu toe heb ik nog niet veel gereden, maar na nieuwjaar staat een ritje Zurich gepland. Ben benieuwd hoe dat zal bevallen. Tot nu toe valt mij op hoe gelijkmatig de krachtsontwikkeling is (ivm de Volvo). Deze krachtsontwikkeling kost alleen wel de nodige diesel. Gisteren getankt, had iets meer dan 700 km gereden en er ging 60 liter bij. 1 op 11 - 12 is niet echt zuinig voor een diesel, lang leve de 70 liter tank.

Tot nu toe een probleemloze auto waar ik onwijs blij mee ben. Meer volgt...

UPDATE 04-04-2008
Mijn mening over deze auto is nog steeds niet veranderd. De auto blijft fantastisch. Het rijden is elke keer weer een feest. Heb net de zomerbanden er weer onder en dat is toch best een verschil vind ik, lang leve de zomer.

Jammer dat chiptunen niet mag van de leasemaatschappij, maar het zou best lekker zijn als de auto net iets vlotter zou worden. Ik moet wel toegeven dat dit alleen maar komt doordat de auto gemaakt is om te rijden en daar hoort gewoon veel power bij.

De kilometer zijn even hard gegaan, maar allemaal met evenveel plezier, al moet je de stad zoveel mogelijk mijden en dan met name drempels, bij het minste of geringste schraap je immers met de voorkant over de straat.

Meer volgt later.....

Nog geen problemen tot nu toe.

9,5