Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.8 mpi Business (2008)

Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.8 mpi Business (2008)

Uitvoering159 Sportwagon 1.8 mpi Business
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Hallo mensen. Na jaren ben ik weer terug bij mijn oude liefde, de Alfa. Van mijn vorige baas geen Alfa kunnen rijden maar nu weer wel. Mijn keuze viel op een 159 SW 1.8 Business. Dit keer op benzine, mijn vorige auto (Renault) had ik op LPG. Vanuit mijn werkgever had ik een vrije keuze dus ehhh...Vanwege het gezin wel een wat ruimte nodig dus een SW was de beste optie. Buiten dat vind ik hem ook echt prachtig. Ik heb hem ergens in oktober/november besteld en zonder er een meter in gereden te hebben. Zo doe ik het altijd vanwege drie redenen; met een proefrit rijdt toch alles nieuw en lekker, het verrassingseffect en geen tijd. Bovendien is een Alfa voor mij genotsgarantie. Dus gistermiddag naar de dealer om hem op te halen. Ik heb niet voor zwart of zilver gekozen maar Blue Oltremare. Ook met dvd en Cognac leren bekleding, echt prachtig. Let ook op het Alfa logo in de hoofdsteun (zie foto).
Hij is nog mooier dan ik dacht en dat was al super. Hij ligt als een blok op de weg en een heel verschil met mijn Megane Grand Tour. Maar hij is ook wat zwaarder. Als je alleen al kijkt naar het dashboard, mooi metertjes en alles keurig overzichtelijk. Temperatuur gescheiden in te stellen en bovendien (en dat vonden de kinderen echt geweldig) dat er luchtroosters zitten in de tunnel achter de handrem voor de achterbank. Ze hadden het meestal nog bloedje heet op vakantie ondanks de airco. Ik heb hem nu lekker in het zicht gezet zodat ik hem vanuit de keuken mooi kan zien staan. Wat een voorkant zeg.....Eigenlijk moet het op doktersadvies; minimaal 10x daags kijken. Ik ben trots en blij. Ik hou jullie op de hoogte van het wel en wee van die bella-alfa.

Geen