Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD (2001)

Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD (2001)

Uitvoering156 Sportwagon 2.4 JTD
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2005

Nadat het kabinet de grijze kentekens voor particulieren de nek had omgedraaid maar eens een radicale switch gemaakt, van VW naar Alfa.
Tot nog toe geen spijt. De Alfa 156 2.4 JTD is een geweldig lekkere wagen om te rijden. Omdat ik de standaard 140 pk niet voldoende vond, heb ik de motor laten tunen bij Madeno Racing in Oude Tonge. Erg fijn bedrijf, goede service en ze nemen er echt de tijd voor. Daardoor levert de motor nu 177 pk aan de krukas en 155 aan de wielen en dat merk je! Altijd power en enorme trekkracht, je verliest niet veel stoplichtsprintjes (tot nog toe een nederlaag tegen een MB 320 CDI maar dat mag)en de top ligt heel dik boven de 200 km/h.
Tot nog toe is de Alfa betrouwbaarder dan ik had verwacht al heb je er meer onderhoud aan dan aan een gemiddelde VW. Maar dat wordt allenaal goed gemaakt door de heerlijke motor.
Omdat de auto verlaagd is is hij plankhard geveerd. Daardoor lastig bij verkeersdrempels maar dat is een keuze die je maakt en daarom geen minpunt.

Update 4 april 2007

Nadat ik oktober 2006 de Pirelli banden had vervangen door Bridgestones S 02 ging het weggedrag er nog een stuk op vooruit. Bridgestone banden zijn de beste die ik ken wat mij betreft. Inmiddels heb ik de auto verkocht overigens. In eerste instantie getwijfeld over een leasebak maar omdat je dan snel in de sfeer van een Polo SDI komt, denk ik dat dat er niet van gaat komen. De keus zal gaan tussen een Honda Civic Type R en een Honda S 2000. Al met al was het rijden van Alfa een geweldige ervaring, heerlijke auto, maar toch niet degelijk genoeg, vandaar de keus voor een Japanner. Dan maar iets minder uitstraling.

PLuspunten:
* Vermogen
* Geweldige wegligging en stuurgedrag
* Mooie auto

Minpunten:
* Draaicirkel van een olietanker
* Niet zo heel zuinig
*waarschuwingslampjes die branden terwijl er niks aan de hand is
* Spoorgevoelig met 205/55 VR 16 banden

Weinig, koppeling vervangen bij 196.000 (kan gebeuren bij die stand natuurlijk)
Kapotte toerentalsensor bij 198.000
Regelmatig kapotte lampjes

Update 4-4-2007:

Tweede helft van 2006 nog:

-kapotte motor ruitenwisser (dure grap overigens)
-kapotte lucht massameter (daardoor in eerste instantie niet door de roetmeting, eveneens dure grap met name door alle arbeidskosten)

6,5