Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD (2000)
| Uitvoering | 156 Sportwagon 1.9 JTD |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 168.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Sinds een maand rij ik nu deze 156. De auto heeft een prachtig design en een vlotte moderne jtd motor. De aanschafprijs en het uitrustingsniveau heeft mij doen laten kiezen voor deze Italiaan in plaats voor een degelijke Duitser. De sportswagon is een station maar niet een om de hele familie mee op vakantie te nemen. Motorisch bevalt hij goed en hijn heeft een zeer aangenaam onderstel. Het enige wat mij opvalt is dat de startmotor toch wel een aantal omwentelingen nodig heeft om de moter te laten aan te slaan. Mijn vorig Audi diesel (1.6 uit 88) had maar 1 omwenteling nodig en lopen maar. Nou ik ben benieuwd of ik verrast ga worden door de degelijkheid van de Alfa.
Nieuwe update. Nu alweer meer dan 30.000 km erbij gestuurd. Auto heeft zich goed gedragen helaas wel bij de eerste beurt 2 nieuwe banden want verkeerd uitgelijnd. Verder tijdens vakantie liep de temperatuur wel erg op vanwege gebruik airco. Was niks want motortemperatuur werd gewoon niet goed doorgegeven via de koelvloeistofsensor. Het bleef een Zuid-Frankrijk probleempje in Nederland geen last meer van gehad. Nu net weer grote beurt met 2 nieuwe achterbanden en remkabels achter verrot en nieuwe gloeibougies. Ook nieuwe stabilisatorstang achter schijnt veel voor te komen. Lak van de auto is wel erg gevoelig veel beschadigingen vooral op randen en hoeken. Ik heb getwijfeld over een ander merk maar toch rijden we maar door op hoop van zege. Verdere update: Na laatste grote beurt alweer 20.000 km verder en nu nieuwe distributieriem en kleine beurt. Auto was al een tijd niet echt vooruit te branden dus gelijk gevraagd of de luchtmassameter kon worden gececkt en ja hoor kapot. Dat kwam dus gelijk even op 200 euro erbij, maar verschil is te merken. Verder houdt de alfa zich erg goed, stuurt nog erg goed airco werkt ook nog goed. Ik heb besloten er mee door te rijden want qua inruil wordt het vast niet veel met 224.000 op de teller, dit is niet echt een straf want hij rijdt nog steeds erg fijn. De slechte naam die alfa bij mijn weten heeft is tot nu toe volgens mij onzin. Ik had wel vlak voor de vakantie een airbag lampje dat ging branden is bij de dealer gerepareerd een dag later op vakantie en na 100km weer lampje branden. Later is het gelijk na de vakantie gratis verholpen en geeft nu geen problemen meer. Auto is op vakantie naar zijn geboorteland geweest en dat ging perfect geen problemen, alleen deed de temperatuur meter weer raar met erg warm weer en de airco aan. Is waarschijnlijk een sensor want als airco weer uit gaat is temperatuurmeter gelijk weer goed.
Tot nu toe nog niks. Technisch alleen slijtage en gewoon onderhoud. Luchtmassameter, airbag stekker rechterzijkant en verder niks.