Alfa Romeo 156 2.5 V6 24V (1998)
| Uitvoering | 156 2.5 V6 24V |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1998 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand laatst | 220.000 km |
Het genot dat Alfa heet.
Zoek je een goedkope auto die betrouwbaar is en weinig in de onderhoud kost,dan kun je deze review meteen overslaan.
Een alfa koop je als je hem mooi vind en het kan en wil veroorloven om zo een machine te rijden.
Een ferrari koop je ook niet omdat die zuinig is en praktisch.
Dit is gewoon een mooie machine die onderhoud nodig heeft.
Het is geen sportieve auto waar je ondanks alles gewoon 4 mensen kan meenemen en nog wat bagage ook.
Ik ben nooit echt merkgericht,wat ik mooi vind vind ik mooi.
Ik zou ook niet snel een dezelfde auto terugkopen.
Toch is dat hier wel gebeurd.
Na een 156 1.8 twin spark te hebben gehad en daarna nog een volvo s70 2.5 turbo ben ik weer voor een alfa 156 2.5 v6 gegaan.
Waarom?
De Volvo is ook een superauto veel vermogen veel comfort en btrouwbaar en vooral een heerlijke reiswagen waar je uren mee kunt rijden.
Maar wat mist de Volvo,wat spartaans het gevoel dat je ook vlot gaat.
dus ik kocht deze alfa met toch behoorlijk wat opties.
ik heb nog niet veel onderhoud gehad omdat ik deze auto niet superlang heb.
Maar die komt er vast nog wel,maar dat heb ik er voor over.
Nu gaan we het even over de auto zijn rijeigenschappen hebben.
De mijne heeft een intrax HDA verlagingset eronder zitten,dat betekent dat die superstrak op de weg ligt en ook vrij laag is.
Het comfort is niet echt geweldig maar daarom ga je ook voor sportief.
De motor is gewoon geweldig je kan er gewoon netjes mee rijden,maar zodra je hem in de toeren trapt gaat hij er ook als een speer vandoor.
De Motor is ook een juweeltje om te zien,ik heb zelden zo een mooie motorblok gezien die tenminste niet is afgedekt met zo een afdekplaat van plastic.
de 6 versnellingen den goed hun werk ze gaan gewoon soepel en je kunt rustig af en toe een versnelling overslaan.
Het interieur is mooi,ik heb creme lederen stoel in de auto zitten.
de stoelen zitten echt heerlijk en je hebt goede zijdelinks steun,het zijn gelukkig niet van die kuipstoeltjes.
De tellers zijn even wennen want ze zitten niet zoals je bij de meeste auto's gewend bent.
De bediening van de kachel is simpel en vrij logisch.
de radio zit op een mooie goed te bereiken plaats.
Hier en daar een vakje maar echt veel ruimte is er niet.
Het grote gemis vind ik wel een bekerhouder.
De buitenkant is gewoon een kwestie van smaak,het mooiste is de Alfa als je hem zoveel mogelijk met rust laat,dus geen gekke striping of grote spoilers.
Kortom het is een hele mooie auto mits je weet waar je aan begint.
Maar ik ben er van overtuigd dat er meerdere auto's van andere fabrikanten ook steken laten vallen.
Ga je kijken naar zo een auto,hou het onderhoud goed in de gaten.
Zoals;
-Distributiriem
-draagarmen
-bougies
en zo zijn er nog wel meer dingen,maar daar verwijs ik iedereen naar de www.alfa156club.nl want die mensen van de club kunnen je alles vertellen over de alfa 156.
Ik vind de waardingen hieronder niet gewelidig aangeven hoe ik me over de auto voel
vooral die betrouwbaarheid en gebruikskosten die geef je niet aan in: uitmuntend/goed/voldoende of slecht.
De gebruikskosten zijn vrij hoog,en de betrouwbaarheid is op zich niet slechts mits je je onderhoud goed uitvoerd.