Alfa Romeo 156 1.6 T.Spark 16V (1999)

Alfa Romeo 156 1.6 T.Spark 16V (1999)

Uitvoering156 1.6 T.Spark 16V
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2002

De Alfa 156 bevalt mij tot op heden prima. Goede zit, prima wegligging, stil en degelijk in elkaar gezet. Qua uitstraling behoort de 156 wat mij betreft nog steeds tot de mooisten in zijn klasse. Motorisch gezien voldoet de 1.6 TS met zijn 120 PK ruimschoots. Hij is vlot en levert zijn prestaties met gemak. Het geluid is echt Alfa. De auto remt formidabel en stuurt enorm strak (mede dankzij het bijgeleverde sportpakket, verlaagd onderstel)
Ik behoor tot de groep mensen die Alfa Romeo jarenlang als onbetrouwbaar en roestgevoelig zagen. Sinds de aanschaf van mijn 156 heb ik nog geen moment spijt gehad.

Update 10-10-2006: Ik ben erg benieuwd of de nieuwe eigenaar van deze superstrakke auto deze review nog eens leest.

De 156 is afgezien van het vervangen van inmiddels bijna alle (!) lampjes probleemloos. Overigens: Alfa berekent woekerprijzen voor deze lampjes!
Ook mijn 156 vertoont bijgeluiden in het dashboard. Het dashbordkastje kraakt wanneer de carrosserie tordeert. (dus alleen in vlot genomen bochten)

Update 10-08-2005
Ik heb de auto 3 jaar lang met plezier bereden. De km stand staat inmiddels op 98.000 en er hebben zich geen noemenswaardige dingen voorgedaan. Natuurlijk zijn de draagarmen vervangen maar dat is zo’n beetje standaard bij de 156 en kost je bovendien de kop niet. Daarnaast is het flexibele deel van de uitlaat vervangen. Dit blijkt een zwak deel te zijn. Ik heb helemaal geen problemen meer met de verlichting gehad. Een probleemloze auto dus. De auto wordt binnenkort ingeruild op een Volkswagen Golf V. Ik was graag Alfa blijven rijden maar alle modellen zijn of worden vervangen. Een nieuwe 159 zit er niet in en de GT koop je nog niet onder de 27.000 euro.

7,5