Alfa Romeo 147 2.0 T.Spark 16V Selespeed Distinctive (2001)
Uitvoering | 147 2.0 T.Spark 16V Selespeed Distinctive |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
De eerste kilometers met een Alfa
Doordat ik ben gaan werken in Amersfoort, werd ik verplicht een auto te kopen. Na een tijdje geen auto gehad te hebben en mijn vorige ervaringen met een VW Golf VR6. Wilde ik sowieso een snelle auto, die ook nog eens een leuke uitstraling heeft. Zo kwam ik terecht bij deze Alfa. Gezien het aantal kilometers die de auto heeft gelopen, geen slechte keus. Om eerst hier een paar referenties te lezen over de Alfa 147, besloot ik tot koop over te gaan.
En hier heb ik geen verkeerde keus mee gemaakt! Een heerlijke auto, die zich graag sportief laat rijden. De Selespeed bak reageert niet helemaal zo snel, als ik zou willen, maar na gewenning en acceptatie, zijn wij goede vrienden geworden. De auto trekt zelfs hoog in de toeren (7000 rpm) nog behoorlijk door. En het leuke is, bij de toerentalbegrenzer schakeld de bak vanzelf in een hogere versnelling, daardoor kun je het maximale uit de motor halen.
Hij ligt lekker vast op de weg (banden 205/55/16) en een scherpe bocht is geen probleem voor het onderstel.
Zelf hoeken doet hij naar behoren, al heb ik het gevoel, dat hij dan iets het kontje optilt.
Wel heb ik een kleine aantekening bij het anti-slipdifferentieel. Deze kan de krachten niet onder controle brengen, vooral bij een nat wegdek, spinnen de voorwielen er aardig op los zoekend naar grip.
Wat zal ik doen?
Terwijl de kilometers in een hoog tempo erop worden gereden, ben ik nog steeds tevreden met de Alfa 147!
Er is een ding dat ik wel ontzettend mis in mijn relatie met deze Alfa...........een V6 en de daarbij horende vermogen.
Stiekem aan het kijken naar leuke auto's met 6 cilinders! Mijn oog is gevallen op een Golf, omdat ik aan mijn vorige Golf hele goede herinneringen heb. Maar de Alfa bevalt mij ook heel goed en een GTA is wel iets apart!
Na een test gelezen te hebben, hier op de autoweek site, zijn mijn ogen toch meer gericht op een Golf.
Hij schijnt geweldig te klinken, qua motorgeluid, maar op wegligging en grip, schiet hij te kort. Deze ervaring heb ik ook met mijn Alfa. Gezien die Alfa 250 PK en 300 NM aan motorvermogen heeft, zal de zoektocht naar grip alleen maar heviger zijn.
Dan liever een auto met vierwielaandrijving en een lekker onderstel met ook een heerlijk zescilinder geluid uit de uitlaat.
Wordt vervolgd
De laatste kilometers
In mijn vorige verslag heb ik aangegeven, dat ik op zoek was naar een andere auto.
Deze heb ik gevonden via een goede vriend van mij. Ik sta op het punt om in een Mercedes E200 CDI te gaan rijden.
In mijn andere review vertel ik hierover.
Nu afscheid nemen van mijn Alfa, want deze heeft altijd goed zijn werk gedaan. Ik ben zeer tevreden over deze auto. Alle vooroordelen die had over dit merk, zijn teniet gedaan.
Kwalitatief kan hij niet opboksen tegenover mijn komende auto, maar de prijs kwaliteit verhouding is heel goed.

Alfa Romeo 147 3.2 V6 GTA Nieuwe apk en db riem vervangen bij 200000 km
- 2002

Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark Progression Clima, Cruise control, Radio, Mistlamp, Lichtmetalen velgen Bij de verkoop van gebruikte voertuigen door CD-Cars wordt geen standaard garantie verstrekt. De koper aanvaardt het voertuig in de staat waarin het zich bevindt op het moment van aankoop, in
- 2005

Alfa Romeo 147 3.2 V6 GTA | Nederlands geleverd | Topstaat!
- 2003