en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | 147 1.9 JTD 16V Distinctive |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Wat moet je doen als je een heerlijke auto rijdt zoals een Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive, maar dat blijkt dat deze toch wel een beetje erg veel lust? Je gaat op zoek naar een andere. Alfa Romeo wel te verstaan. Duitsers zijn aan mij niet zo besteedt. Natuurlijk, degelijk zijn ze, maar emotie; ja van een kattenluikje. Dus op zoek naar een mooie Alfa. Een GT JTD misscien iets? Neen, te duur voor in de lease (als eigenb baas let je wel op je zuur verdiende euri). Een 156 dan? Nee die gaat er eind 2005 uit en met mijn lengte van bijna 2 mtr zit ik als ik naar links kijk, tegen de deurstijl aan te kijken. Een 147 dan? Dat is eigenlijk geeneens zo gek. Net volledig gerestyled met een mooie agressieve neus, een van de mooiste konten in de autowereld. Ja, dat lijkt me wel wat. Op naar de dealer (SvL Utrecht). Een diesel moet het gaan worden, want met die huidige benzineprijzen.... Maar ja, welke dan. 105 PK, 115PK of 150PK. De GT had 165 PK en om dan terug te gaan naar 105, nou nee. Een proefritje danmaar in de 115 PK. Het rijdt lekker, maar om nou te zeggen dat het snel gaat en lekker optrekt. Dan maar in de 150PK. WAUWWWWW. Te gek, dat rijdt nog lekkerder dan de GT!!! Enne, bij de vertkeerslichten ben je echt wel sneller weg dan een GT. Wat heeft mij bezield om een GT te kiezen? Deze 147 JTD 16V is het gewoon helemaal. Uiteindelijk is het een 147 JTD 16V Distinctive 3-drs geworden met leren bekleding en mooi 16’velgen. De dealer raadde de 17’ af vanwege het verminderde comfort. En toen begon het grote wachten en in juni 2005 was het zover. Een mooie Blu Chiaia di Luna met beige lederen bekleding ALfa stond op vrijdagmiddag op mij te wachten. In augustus 2005 de eerste verre rit: Italië. Haha lekker op de Duitse Autobahn achter dikke Duitsers hangen met een diesel. Wat een power heeft deze auto, niet te geloven. En het verbruik? Ik rijd stevig door maar een verbruik van 1:14,5 vind ik niet slecht, vergeleken bij de 1:9 met de GT! Het ding gaat maar door op de snelweg en lange afstanden zijn geen probleem. Alhoewel ik wel een beetje de lekkere dikke stoelen vande GT mis, maar ja, je kunt niet alles hebben in het leven.
Ik heb eigenlijk geen problemen gehad met de auto. Behalve dan de cruise control, die stopte na 5.000 km zijn diensten. Schakelaartje vervangen door de dealer en geen problemen meer gehad. Oh ja nog even iets over de dealer. De auto komt bij SvL Utrecht vandaan. Omdat ik de GT ook leaste moest ik eigenlijk van mijn contract af, maar dat kost heel veel geld. In maart 2005 werd ik door de dealer gebeld dat zij iemand hadden die de auto en het contract wilde overnemen. Naast deze goede service hebben ze nog wat dingen gratis gemonteerd op de 147 (een mooi RVS eindstuk op de uitlaat en mijn car-kit). In eeen woord dus geweldig!