Alfa Romeo 146 1.4 Twin Spark 16V (1997)
Uitvoering | 146 1.4 Twin Spark 16V |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
reparaties
Dit is hem dan, m`n eerste Alfa Romeo.
Lang gewacht toch gekomen.
Na veel reviews gelezen te hebben en aardig wat Alfa 146 gezien en gehoord te hebben, over gegaan tot de aanschaf met in het achterhoofd wat het 1 en ander zou kosten aan reparaties mocht er wat aan mankeren.
Bij het stationair lopen klonk hij al als een diesel, dus dat wordt nokkenasverstellen. Daar kwam tevens bij dat het onbekend was wanneer de distriebutieriem was vervangen.
Aangezien dat nogal zeer nauwkeurig luistert ( bij 60.000km) toch maar erbij laten doen.
Na de prognose bij de Alfa/Fiat/Lancia Dealer kwam er nog wat extra`s bij aan onderhoud, een draagarm en de nokkenaskeerring lekte.
Zie hieronder de kosten (ex btw.):
-distriebutieriem 52,92
-kl. dekselpakking e.l. 5,94
-kl. dekselpakking e.l. 16,16
-draagarm l.v. marea 145/146 106,43
-1 dag huurauto 29,41
Al met al een aardige rekening van zo`n 1080,- euro.
Dit bleek voor deze auto en in deze conditie "normale kosten" te zijn.
Ik heb de auto gekocht voor 1250,- euro.
Trillen
Als er iets is wat het rijden flink kan irriteren is het wel het trillen van de auto.
Meestal zijn het dan 2 dingen:
-of uitlijnen
-of voorwielen opnieuw balanceren
Goed, ik naar de Kwikfit gegaan om de voorste 2 wielen opnieuw te laten balanceren.
Eerste band gecorigeerd, tweede band was even uitstel aangezien de monteur er achter was gekomen dat er een slag in de velg zat.
Ik werd erbij gehaald en dat werd mij uitgelegd.
Beste optie is een nieuwe velg.
Dus ik vraag: Wat kost een nieuwe velg?
Bedrijfsleidster vraagt: Welk type auto en maat velg?
Ik zeg: Alfa 146 uit '97 maat 14inch.
Even blijft het stil en zie de bedrijfsleidster in haar velgenmaat boekje bladeren en komt tot de conclusie dat het 1 en ander niet klopt.
Want in haar boekje staat maar 1 maat velg voor de 146 en die is 15inch.
Vreemd genoeg als ik volgens mijn instructie boekje en specificatie van Autoweek zelf zie dat het 14inch hoort te zijn.
Maar heb wel de tweede velg toch , voor de tijdelijkheid, maar laten balanceren.
Tjah, dan maar eens neuzen op de sloop voor een rechte velg voor mijn auto.