Mercedes-Benz E-klasse vs. Volvo S90 - Dubbeltest

Bekend maar toch anders

AutoWeek 45 2020
AutoWeek 45 2020
AutoWeek 45 2020

Je leest het in AutoWeek 45 2020

In de schaduw van de nog altijd in populariteit toenemende SUV’s zijn Mercedes en Volvo druk bezig het voortbestaan van de grote sedan te waarborgen. Hiertoe worden de E-klasse en de S90 technisch in de voorhoede gehouden. Maar hoe liggen de onderlinge verhouden na de recente updates van dit duo?

In de showrooms verdringen EV’s en SUV’s (en steeds vaker ook combinaties daarvan) elkaar om de voorste plekken. Hoe groter, hoe mooier en als het even kan graag met een stekker. Evengoed is er ook nog altijd ruimte voor de traditionele, conventioneel aangedreven fullsize sedan. Zowel Volvo als Mercedes-Benz onderstreept dit door respectievelijk de S90 en de E-klasse een tussentijdse update te geven. Getuige de subtiliteit van de wijzigingen bij beide auto’s zijn de fabrikanten nog steeds behoorlijk tevreden over deze grote sedans. Het meest in het oog springend zijn de nieuwe achterlichten en de kleinere (beter gezegd: minder grote) grille van de E-klasse. Ook bij de S90 gaat het om lichte retouches van bumper en verlichting, maar hier vraagt het nog iets meer tijd om de verschillen met het vorige modeljaar te kunnen zien. Leuk, maar dat zou nog geen reden zijn om de auto’s hier naast elkaar te zetten. Nee, het echte nieuws zit onderhuids. De techniek is bijgepunt en de elektronica opgewaardeerd. We hebben beide auto’s hier met de lichtste benzinemotoren: tweeliter viercilinders voorzien van 48V mild hybrid-technologie en een maximumvermogen van 197 pk. Dit vertaalt zich naar een Mercedes-Benz E200 en een Volvo S90 B4.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Gerelateerde forumtopics